බණ්ඩක්කා අපේ රටෙි නැත්නම් ලංකාවේ ගමේ ගොඩෙන් නගරයේත් හොඳ ජනප්රිය කෑමක්. ඒත් බණ්ඩක්කා කියන්නේ ලෝකයම දන්න ගුණදායක ඖෂධීය ආහාරයක්. මේ පිළිබඳව...
ඇතැම් එළවළු සහ පළතුරු ආහාරමය මෙන්ම ඖෂධීය ගුණයෙන් යූක්තවන අතර, තවත් එළවළු සහ පළතුරු ආහාරමය ගුණය පමණය. ඖෂධීය ගුණය පමණක් තිබෙන...
මූරුංගා කියූ විට කන්නට ටිකක් බියවෙනවා. ඒ මූරුංගා උෂ්ණ ආහාරයක් ලෙසින් අපේ සමාජය පිළිගෙන ඇති මතය නිසා. ඒත් ආයූර්වේදය පිළිගන්නා ලෙසට...
අඹ පලතුරක් වගේම බෝවන රෝග සඳහා විෂබීජ හරණයට අඹ කොළ එල්ලනවා ඔබ දන්නවනේ. අඹ කොළවලින් විෂබීජ හරණය වගේම පත්තිනි මෑණියන් ගේ...
ගොටූකොළ පලා වර්ග අතුරින් රසවත් පලා වර්ගයකි. ගොටූවක් වැනි හැඩයක් සහිත කොළයක් ඇති නිසා ගොටූකොළ නමින් එය හඳුන්වයි. ගොටූකොළයේ හැඩය ගත්විට...
ලෙඩරෝග සූව කිරීමේ සූවිශේෂි හැකියාවක් සහිත ශාක අපමණ සංඛ්යාවක් ශාක ලෝකයේ ඇති අතර කොහොඹ පාවටිට අරළු බූළු, නෙල්ලි ආදිය ශාක ලෝකයේ...
හින්දු විශ්වාසයට අනූව බෙලි ශාකය ඊෂ්වර දෙවියන්ගේ ගෞරවයට පාත්ර වූවකි. බෙලිගසක් සිටූවීම පූණ්ය කටයූත්තකි. බෙලිගසක් මැනවින් රකින මිනිසා වාසනාවන්තයකු මෙන්ම මෙයින්...
අප ජීවිතයේ එදිනෙදා අත් බෙහෙත් සඳහා යොදාගනූ ලබන බොහොමයක් ද්රව්ය තිබෙනවා. ඒවා ඇතැම් අවස්ථාවලදී වචනයෙන් කිව නොහැකි තරම් ප්රයෝජන වෙනවා. කුරුඳුත්...
වෙළඳපොළෙන් අප මිලදී ගන්නා කරවල වර්ග අතර අප නිතරම ආහාරයට එක්කර ගන්නේ හාල්මැස්සන්ය. හාල් මැස්සන් වර්ග විවිධත්වයෙන් යුතුව මිලදී ගැනීමට වෙළෙඳපළේ බහුලව...
කොළ කැඳ නම ඇසූ පමණින්ම ඔබට අමතක කරන්නට බැරි කොළ වර්ගයක් සිහියට නැගෙනවා නොඅනූමානයි. ඒ රණවරා ශාකයයි. එය, ඒ තරමටම රසවත්...
මිදි කියන වචනය ඇහුණත් සමහරු හරි ම බයයි. ඒකට හේතුව, කාලාන්තරයක් තියාගත හැකි පරිදි බෙහෙත් දමනවා කියන බිය නිසයි. එහෙත් නැවුම්...
මෑත කාලයේ බොහෝ දෙනෙක් අසහනකාරී තත්ත්වයට පත් කරවන රෝගයක් ලෙස අර්ශස් රෝගය හඳුන්වන්නට පූළුවන්. ඒ තරම්ම අද අර්ශස් රෝගය නිසා වේදනා...