පස්දෙනෙකුගෙන් යුත් පවුලකට නිරෝගීව ජීවත්වන්නට නම් දිනකට පොල් ගෙඩියක කිරි ප්‍රමාණවත්

පොල් මිල ඉහළ ගියොත් බඩට පහරක් යැයි කියන්නට ඔබ පෙළැඹෙන්නේ පොල් මිනිසාගේ ආහාරයට බද්ධව පැවතීම නිසා බැව් පුන පුනා කිව යුතු...

පීනසට දිව ඔසුවක් වූ ගොටුකොළ

පෝෂණ පදාර්ථ බොහෝ සෙයින් ඇති ගොටුකොළ අප ජීවිත හා බද්ධව සිටිනුයේ නැතිවම බැරි පලා වර්ගයක් ලෙසයි. ඉතාමත් අලංකාරව හැඩයට වැවෙන මෙය...

ඉස්සන්, පොකිරිස්සන්, කකුළුවන්, බෙල්ලන් කෑවම කොලෙස්ටරෝල් වැඩි වෙනවා ද?

මාළු, සතුන්ගෙන් සපයා ගන්නා වෙනත් ආහාරවලට වඩා සෞඛ්‍යයට හිතකර බව වෛද්‍ය හා පෝෂණ විද්‍යාඥයෝ පිළිගනිති. මත්ස්‍යයන්ගෙන් උසස් ගණයේ ප්‍රෝටීන් හා යකඩ...

රාම රාවණා යුද්ධයේදී ඔසුවක් ලෙස දඹදිවින් ගෙනා අදටත් රස බැලිය හැකි ව්‍යංජනයක්

කලින් ගැමි සමාජයේ තරමක ජනප්‍රියත්වයට පත් තැල්කොළ ඇඹුලට දැන් නාගරික සමාජයෙන්ද සැලකිය යුතු ඉල්ලුමක් ලැබෙමින් පවතී. තැල්කොළ ඇඹුල කෑම මේසයට එක්වූ...

දියවැඩියාවට  ගුණ දෙන බව පැවසෙන ඉන්සියුලින් ශාකය

රුධිරයේ සීනි සාන්ද්‍රණය වැඩිවීම නොහොත් දියවැඩියා රෝගයෙන් පීඩා විඳින්නන්ට සුවය ගෙන දෙන අපේ රටේ ද වගා කළ හැකි ශාකයක් පිළිබඳව පසුගිය...

දවසකට chocolate කෑවොත් ලැබෙන ප්‍රතිපල අහලා පුදුම වේවි.

පැණිරස කෑම වර්ග කන්න කවුරු උනත් කැමතියි. නමුත් හැම පැණිරස කෑමක්ම අපේ ශරීරයට හිතකර නැහැ. මේ පැණිරස කෑම වර්ග අතරින් අපි...

වේදනාකාරී ගැස්ට්‍රයිටිස් සුවකරන මෙම ආහාර ගැන ඔබ දැනුවත්ද?

වයස් භේදයක් නැතුව අද බොහෝදෙනෙකුට ප්‍රශ්නයක් වෙලා තියෙන රෝගී තත්වයක් තමයි ගැස්ට්‍රයිටිස් කියන්නෙ. දවසේ ඕනම වෙලාවක ගැස්ට්‍රයිටිස් නිසා ඇතිවන උදර වේදනාව...

ආහාරවල ඇති පොටෑසියම් - හොඳම ප්‍රභවයන් 15 (කෙසෙල් පමණක් නොවේ)

පොටෑසියම් බහුල ආහාර ඕනෑම ආහාර වේලක වැදගත් වේ. පොටෑසියම් වල වඩාත් ප්‍රසිද්ධ ප්‍රභවය නිසැකවම කෙසෙල් වේ, නමුත් එය හොඳම දේට වඩා...

කෘත්‍රිම වර්ණකවලට වඩා දේශීය කුළු බඩුවලින් ඔබ නිරෝගී කරන්නෙ මෙහෙමයි

ආහාර වර්ණ ගැන්වීම සඳහා කෘත්‍රිම වර්ණක භාවිත කරයි. මේවාට INS යටතේ අංක ලබාදී ඇත. මේවා ආහාරයට ගැනීමෙන් රෝග නොවැලඳෙන බවට වාර්තා...

රතු බිත්තර සුදු බිත්තර වලට වඩා ගුණද?

ප්‍රෝටීන් ඌණතාවයෙන් පෙළන අයට ඒ සඳහා ඉතා පහසුවෙන්ම ලබාදිය හැකි පෝෂ්‍යදායී ආහාරයක් ලෙස නිර්දේශ කරන්නේ බිත්තරය. එහිදී කිකිලි බිත්තර ඉතා පහසුවෙන්...

පිළිකා අවදානම අඩූ කර ගන්න වැඩිපූර කැරටි කන්න.

රසයෙන් හා ගුණයෙන් මෙන්ම පියකරු වර්ණයෙන් පිරිපූන් කැරටි ලොවේ කොයි කා අතරත් ජනප්‍රිය ආහාරයකි. නිව්කාසල් විශ්ව විද්‍යාලයේ විද්‍යාඥයන් පිිරිසක් විසින් කරන...

දියවැඩියාවට සහ අර්ශස්‌ රෝගයට හිතකර ඇඹරැල්ලා

ඇඹරැල්ලා රසකාරක පළතුරක්‌ ලෙසත්, ප්‍රියජනක ව්‍යංජනයක්‌ විදියටත්, අතිරේක කෑම වට්‌ටෝරුවක්‌ ලෙසත්, බොහොමයක්‌ ලෙඩ රෝග උදෙසා හිතකර ඖෂධීය ගුණයක්‌ ලබා දෙන්නක්‌ ලෙසත්...