පොල් මිල ඉහළ ගියොත් බඩට පහරක් යැයි කියන්නට ඔබ පෙළැඹෙන්නේ පොල් මිනිසාගේ ආහාරයට බද්ධව පැවතීම නිසා බැව් පුන පුනා කිව යුතු...
පෝෂණ පදාර්ථ බොහෝ සෙයින් ඇති ගොටුකොළ අප ජීවිත හා බද්ධව සිටිනුයේ නැතිවම බැරි පලා වර්ගයක් ලෙසයි. ඉතාමත් අලංකාරව හැඩයට වැවෙන මෙය...
මාළු, සතුන්ගෙන් සපයා ගන්නා වෙනත් ආහාරවලට වඩා සෞඛ්යයට හිතකර බව වෛද්ය හා පෝෂණ විද්යාඥයෝ පිළිගනිති. මත්ස්යයන්ගෙන් උසස් ගණයේ ප්රෝටීන් හා යකඩ...
කලින් ගැමි සමාජයේ තරමක ජනප්රියත්වයට පත් තැල්කොළ ඇඹුලට දැන් නාගරික සමාජයෙන්ද සැලකිය යුතු ඉල්ලුමක් ලැබෙමින් පවතී. තැල්කොළ ඇඹුල කෑම මේසයට එක්වූ...
රුධිරයේ සීනි සාන්ද්රණය වැඩිවීම නොහොත් දියවැඩියා රෝගයෙන් පීඩා විඳින්නන්ට සුවය ගෙන දෙන අපේ රටේ ද වගා කළ හැකි ශාකයක් පිළිබඳව පසුගිය...
පැණිරස කෑම වර්ග කන්න කවුරු උනත් කැමතියි. නමුත් හැම පැණිරස කෑමක්ම අපේ ශරීරයට හිතකර නැහැ. මේ පැණිරස කෑම වර්ග අතරින් අපි...
වයස් භේදයක් නැතුව අද බොහෝදෙනෙකුට ප්රශ්නයක් වෙලා තියෙන රෝගී තත්වයක් තමයි ගැස්ට්රයිටිස් කියන්නෙ. දවසේ ඕනම වෙලාවක ගැස්ට්රයිටිස් නිසා ඇතිවන උදර වේදනාව...
පොටෑසියම් බහුල ආහාර ඕනෑම ආහාර වේලක වැදගත් වේ. පොටෑසියම් වල වඩාත් ප්රසිද්ධ ප්රභවය නිසැකවම කෙසෙල් වේ, නමුත් එය හොඳම දේට වඩා...
ආහාර වර්ණ ගැන්වීම සඳහා කෘත්රිම වර්ණක භාවිත කරයි. මේවාට INS යටතේ අංක ලබාදී ඇත. මේවා ආහාරයට ගැනීමෙන් රෝග නොවැලඳෙන බවට වාර්තා...
ප්රෝටීන් ඌණතාවයෙන් පෙළන අයට ඒ සඳහා ඉතා පහසුවෙන්ම ලබාදිය හැකි පෝෂ්යදායී ආහාරයක් ලෙස නිර්දේශ කරන්නේ බිත්තරය. එහිදී කිකිලි බිත්තර ඉතා පහසුවෙන්...
රසයෙන් හා ගුණයෙන් මෙන්ම පියකරු වර්ණයෙන් පිරිපූන් කැරටි ලොවේ කොයි කා අතරත් ජනප්රිය ආහාරයකි. නිව්කාසල් විශ්ව විද්යාලයේ විද්යාඥයන් පිිරිසක් විසින් කරන...
ඇඹරැල්ලා රසකාරක පළතුරක් ලෙසත්, ප්රියජනක ව්යංජනයක් විදියටත්, අතිරේක කෑම වට්ටෝරුවක් ලෙසත්, බොහොමයක් ලෙඩ රෝග උදෙසා හිතකර ඖෂධීය ගුණයක් ලබා දෙන්නක් ලෙසත්...