ජෑම් බිස්කට්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පිටි ග්රෑම් 90
- බේකිං පවුඩර් තේ හැදි 1/2
- මාගරින් ග්රෑම් 60
- සීනි ග්රෑම් 60
- බිත්තර කහ මද 1
- වැනිලා තේ හැදි 1
- කජු ග්රෑම් 50
- ජෑම් ස්වල්පයක්
සාදා ගන්නා ක්රමය :
පිටි හා බේකින් පවුඩර් එකට දමා හලා ගන්න. මාගරින් හා සීනි හොදින් බීට් කරගන්න. බිත්තර කහ මදය හා පාන් පිටි දමා නැවත අනා ගන්න. මෙම මිශ්රණයෙන් තරමක බෝල සාදා ගන්න. දැන් බිත්තර සුදුමදය තට්ටු කර සාදා ගත් බෝල එහි ගිල්වා කජු කෑලි එහි තවරා ගන්න. බටර් තැවරූ තැටියක මෙම බෝල අසුරා විනාඩි 5ක් පමණ බේක් කර උදුනෙන් පිටතට ගන්න. දැන් බෝලයේ මැදට ඇඟිල්ලෙන් තදකර නැවත උදුනට දමා විනාඩි 15 ක් පමණ බේක් කර ගන්න. පිටතට ගත් පසු බෝලයේ සිදුරට ජෑම් පුරවා ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය : හොඳින් තම්බාගත් බතල කෝප්ප 1 යිසීනි කෝප්ප 1 1/2 යිකිරි පිටි මේස හැඳි 2 යිලුණු කුඩු ස්වල්පයක්වැනිලාරෝස හෝ කොළ...
අවශ්ය ද්රව්ය :ගා ගත් පොල් ග්රෑම් 400ක්සීනි ග්රෑම් 500ක්බැදගත් රුලං ග්රෑම් 100ක්වතුර කෝප්ප 2 1/2ක්පාන් පිටි ග්රෑම් 175ක්වියළි මිදි ග්රෑම් 50ක්රටඉඳි...
අවශ්ය ද්රව්ය :පිටි ග්රෑම් 90බේකිං පවුඩර් තේ හැදි 1/2මාගරින් ග්රෑම් 60සීනි ග්රෑම් 60බිත්තර කහ මද 1වැනිලා තේ හැදි 1කජු ග්රෑම් 50ජෑම්...
ඔන්න තවත් අයිසින් කරන විදිහක් තමයි රෝයල් අයිසින් කියන්නේ. මේ රෝයල්අයිසින් එක භාවිතා කරන්නේ මෝස්තර සදහා.අවශ්ය ද්රව්ය :ශීතකරණයේ නොදැමූ බිත්තර සුදුමද...