ජෑම් බිස්කට්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පිටි ග්රෑම් 90
- බේකිං පවුඩර් තේ හැදි 1/2
- මාගරින් ග්රෑම් 60
- සීනි ග්රෑම් 60
- බිත්තර කහ මද 1
- වැනිලා තේ හැදි 1
- කජු ග්රෑම් 50
- ජෑම් ස්වල්පයක්
සාදා ගන්නා ක්රමය :
පිටි හා බේකින් පවුඩර් එකට දමා හලා ගන්න. මාගරින් හා සීනි හොදින් බීට් කරගන්න. බිත්තර කහ මදය හා පාන් පිටි දමා නැවත අනා ගන්න. මෙම මිශ්රණයෙන් තරමක බෝල සාදා ගන්න. දැන් බිත්තර සුදුමදය තට්ටු කර සාදා ගත් බෝල එහි ගිල්වා කජු කෑලි එහි තවරා ගන්න. බටර් තැවරූ තැටියක මෙම බෝල අසුරා විනාඩි 5ක් පමණ බේක් කර උදුනෙන් පිටතට ගන්න. දැන් බෝලයේ මැදට ඇඟිල්ලෙන් තදකර නැවත උදුනට දමා විනාඩි 15 ක් පමණ බේක් කර ගන්න. පිටතට ගත් පසු බෝලයේ සිදුරට ජෑම් පුරවා ගන්න.