වටලප්පන්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- දියකරගත් හකුරු ලීටරයක්
- බිත්තර ලීටරයක්
- පොල් ලීටරයක්
- සාදික්කා ( ගාගන්න )
- කජු කැබලි ටිකක්
සාදා ගන්නා ක්රමය :
බදුනක් ගෙන එයට බිත්තර , හකුරු , පොල් කිරි සහ ගාගත් සාදික්කා එකතු කර තැටියක දමා උඩින් කජු ටිකක් දමා එය වතුර බදුනක දමා බේක් කර ගත හැකිය. මෙය සෙන්ටිග්රෙට් 180 උෂ්ණත්වය තුල විනඩි 20ක් 25 ක් බේක් කරන්න. නැති නම් වාෂ්පයෙන් තම්බන්න.
අවශ්ය ද්රව්යය :සීනි කිලෝ ග්රෑම් 2 1/2වතුර මිලිලීටර් 750ජෙලටින් ග්රෑම් 185වතුර මිලිලීටර් 300දියර ග්ලූකෝස් ග්රෑම් 100සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : සීනි, වතුර...
අවශ්ය ද්රව්ය :පිටි ග්රෑම් 90බේකිං පවුඩර් තේ හැදි 1/2මාගරින් ග්රෑම් 60සීනි ග්රෑම් 60බිත්තර කහ මද 1වැනිලා තේ හැදි 1කජු ග්රෑම් 50ජෑම්...
මේ අවුරුදු කාලේ රස විදින්න හොදම රසකැවිලි කොණ්ඩ කැවුම්. හදන්න ටිකක් අමාරු නිසා වැඩිය කවුරුත් හදන්නෑ තමයි. ඒත් මේ අවුරුද්දේ කෑම...
උත්සව සමයට නැතුවම බැරි කලු දොදොල් හරියටම හදන ආකාරය ඔබ දන්නවද?අවශ්ය ද්රව්ය :පොල් ගෙඩි දෙකක කිරිහාල් පිටි හුණ්ඩුවක්හකුරු රාත්තල් 1පොල් පැණිකජු ලුණුසාදා...
ඉන්දියානු රසකැවිලි වර්ගයක තමයි කැරට් හල්වා කියන්නේ. හල්වා කියන එකේ තේරුම රසකැවිලි කියන එකයි. කැරට් කන්න කැමති අයටමේ කැරට් හල්වා නම් රස බලන්න...
ඔන්න තවත් අයිසින් කරන විදිහක් තමයි රෝයල් අයිසින් කියන්නේ. මේ රෝයල්අයිසින් එක භාවිතා කරන්නේ මෝස්තර සදහා.අවශ්ය ද්රව්ය :ශීතකරණයේ නොදැමූ බිත්තර සුදුමද...