වටලප්පන්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- දියකරගත් හකුරු ලීටරයක්
- බිත්තර ලීටරයක්
- පොල් ලීටරයක්
- සාදික්කා ( ගාගන්න )
- කජු කැබලි ටිකක්
සාදා ගන්නා ක්රමය :
බදුනක් ගෙන එයට බිත්තර , හකුරු , පොල් කිරි සහ ගාගත් සාදික්කා එකතු කර තැටියක දමා උඩින් කජු ටිකක් දමා එය වතුර බදුනක දමා බේක් කර ගත හැකිය. මෙය සෙන්ටිග්රෙට් 180 උෂ්ණත්වය තුල විනඩි 20ක් 25 ක් බේක් කරන්න. නැති නම් වාෂ්පයෙන් තම්බන්න.