බිස්කට් සාදන අයුරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- බටර් හෝ මාගරින් කෝ. 2·3
- සීනි කෝ. 3·4 (සිහින් කැට)
- පිටි කෝ. 2
- බේකින් පවූඩර් තේ හැඳි 1·2
- බිත්තර 1
- ලෙමන් ගෙඩියක ලෙලි හැඳි 1·2 (ග්රේටි කර)
- කිරි පිටි තේ හැඳි 3
- වැනිලා තේ හැඳි 1·2
සදන ක්රමය :
බේකින් පවූඩර්, කිරිපිටි, පිටිවලට දමා මිශ්ර කර හලාගන්න. බටර් හෝ මාගරින් කී්රම් වනතුරු මිශ්ර කරගන්න. සීනි කැට දියවන තුරුම බිත්තරය දමා තවත් බීටි කරන්න. එයට පිටි එකතු කර ඝන මිශ්රණයක් වන සේ කලවම් කරන්න. අතින් අල්ලන විට ගුලි කරන්න හැකි පදම ලබාගන්න. බිත්තරය තරමක් විශාල නම්, මෙයට පිටි ටිකක් වැඩිපූර එකතු කරන්න ලෙමන් පොතු, වැනිලා දමා මිශ්ර කරන්න.
තෙල් කඩදාසියක ඔතා ශීතකරණයේ තබන්න විනාඩි 15 පමණ ප්රමාණවත් පසූව ඉවතට ගෙන නැවත අනාගෙන බිස්කටි කටර්වලට දමා කැමති මෝස්තරයක් සාදාගන්න.
හොඳින් රත් වූ (ෆැරන්හයිටි අංශක 350) උදුනක විනාඩි 10 - 12 පමණ බේක් කරන්න. උණූවෙන්ම අසූරාගතහොත් තෙතමනය රැඳි පූස්කෑමට පූළුවන්.
වාතය ඇතුළු නොවන බඳුනක අසූරාගන්න.
අවශ්ය ද්රව්යය :සීනි කිලෝ ග්රෑම් 2 1/2වතුර මිලිලීටර් 750ජෙලටින් ග්රෑම් 185වතුර මිලිලීටර් 300දියර ග්ලූකෝස් ග්රෑම් 100සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : සීනි, වතුර...
අවශ්ය ද්රව්ය : බිත්තර සූදු මද 3සිහින් කැට සීනි ග්රෑම් 300 (රෝලින් පින් එකෙන් අඹරාගන්න)වැනිලා තේ හැඳි 1·2කැමති වර්ණයක කලරිං තේ...
මේ අවුරුදු කාලේ රස විදින්න හොදම රසකැවිලි කොණ්ඩ කැවුම්. හදන්න ටිකක් අමාරු නිසා වැඩිය කවුරුත් හදන්නෑ තමයි. ඒත් මේ අවුරුද්දේ කෑම...
අවශ්ය ද්රව්ය : පිණි ජම්බූ, රතු ජම්බූ, වඩාත් සූූදුසූය. ජම්බූ දෙකට පලා සෝදා දිය බේරෙන්නට හැර සිහින්ව කපා ගන්න.සීනි කරඳ මූංගු...
අවශ්ය ද්රව්ය :ගා ගත් පොල් ග්රෑම් 400ක්සීනි ග්රෑම් 500ක්බැදගත් රුලං ග්රෑම් 100ක්වතුර කෝප්ප 2 1/2ක්පාන් පිටි ග්රෑම් 175ක්වියළි මිදි ග්රෑම් 50ක්රටඉඳි...
අවුරුද්දට පුරුද්දට වගේ තල කැරලි අනිවාර්යෙන් තියනවා. ඒ තල කැරලි මේ අළුත් අවුරුද්දේ නිවසේම සකසා ගන්න ඔබ කැමතිද?අවශ්ය ද්රව්ය :සෝදා පිරිසිදු...