පයිනැපල් ජෑම්
ලේසියටත් පහසුවටත් වගේම ජෑම්වල රසටත් කවුරුත් කැමතියි. වෙළඳපොලට ගියාම ඔයාට එක එක වර්ගයේ එක එක වෙලඳ නාම යටතේ ජෑම් වර්ග දැකගන්න පුළුවන්. ඒත් නිවසේදීම පිරිසිදුවට ඔයාගේම අතින් හදපු ජෑම් රස බලන්න කැමති නේද? මම ingredients කියන්නම්. මම හැදුවේ අන්නාසි ජෑම්. ඒක ගොඩාක් රසවත්. ඉතින් ඔයාටත් පුලුවන් ඔයා කැමති පළතුරක් යොදාගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය
- අන්නාසි 500g
- සීනි 350g
- අවශ්යනම් pineapple puree යොදාගන්නත් පුලුවන්.හොයාගන්න බැරිවුනා කියලා දුක් වෙන්න එපා. රස අඩුවක් වෙන්නේ නෑ.
සාදා ගන්නා ක්රමය
අන්නාසි blend කරගන්න.සීනි හා අන්නාසි ලිප තබා හොදින් පිසගන්න. pineapple puree යොදාගන්නවා නම් ඒ තුනම එකට ලිපේ තියන්න ඕන. ඒ අතරතුර හොදින් හැදි ගාගන්න.පැයකින් විතර පදම එනවා. දන්නවා නේද පදම බලාගන්න විදිහ. ඇල්වතුර වීදුරුවකට ජෑම් ස්වල්පයක් දාන්න.දියනොවී කැටයට තියනවා නම් ඒ තමයි පදම.
අවශ්ය ද්රව්ය : හොඳින් තම්බාගත් බතල කෝප්ප 1 යිසීනි කෝප්ප 1 1/2 යිකිරි පිටි මේස හැඳි 2 යිලුණු කුඩු ස්වල්පයක්වැනිලාරෝස හෝ කොළ...
අවශ්ය ද්රව්ය :උදු ඇට ග්රෑම් 500හාල් පිටි ග්රෑම් 250මිටි කිරි අඬු කෝප්ප 5ලුණු තේ හැඳි 2පැණි අඬු කෝප්ප 4බැඳ ගැනීමට පොල්...
අවුරුදු මේසයේ පොඩිත්තන් ආසම කෑම අලුවා. වෙනසකටත් එක්ක කජු අලුවා කෑල්ලක රස විදිමු.අවශ්ය ද්රව්ය :කජු මද ග්රෑම් 100සීනි ග්රෑම් 500බටර් ග්රෑම්...
බොහෝම පහසුයි. ඔබ කිරි ටොෆී හදනවා වගේමයි. ඒත් රස නම් ඊට වඩා වෙනස්.අවශ්ය ද්රව්ය :මිල්ක් මේඩ් ග්රෑම් 400අයිසින් සීනි කෝප්ප ½ කජු...
මේ අවුරුදු කාලේ රස විදින්න හොදම රසකැවිලි කොණ්ඩ කැවුම්. හදන්න ටිකක් අමාරු නිසා වැඩිය කවුරුත් හදන්නෑ තමයි. ඒත් මේ අවුරුද්දේ කෑම...
ඉතිරි වන බත් අහක දාන එක සිංහල අපේ පුරුද්දක් නෙවෙයි. ඒ බත් වේලලා වුනත් නැවත ආහාරයට ගන්න පුළුවන් රසවත් කැවිලි වර්ගවකින්...