ෆොන්ඩන්ට් අයිසින් (ආවරණයට)
ෆොන්ඩන්ට් අයිසින් (ආවරණයට) ඔයාලා හදන කේක් තවත් රසවත් කරන්නේ අයිසින් වලින්.දන්නවද අයිසින් කරන ක්රම නම් ගොඩාක් තියෙනවා. මම අද ඔන්න තියලා දෙන්නේ කේක් එක කවර් කරන අයිසින්එක හදන විදිහ.
අවශ්ය ද්රව්ය
- උතුරන වතුර මේස හැදි 9
- ජෙලටින් මේසහැදි 2
- ග්ලිසරින් මේස හැදි 3
- දියර ග්ලූකෝස් මේස හැදි 3
- හොදින් හලාගත්අයිසින් ශුගර් කිලෝ 1
සාදා ගන්නා ක්රමය
උණුවතුර වලටජෙලටින් දමා කලවම් කරගන්න. එයට ග්ලිසරින් දියර ග්ලුකෝස් එහෙමත් නැතිනම් liquid glucose දමා පසුව අයිසින් ශුගර් ද එක් කරගෙන අතේ නොඇලෙන පදමට හදාගන්න. පාවිච්චියට ගන්න තුරු හුලං වදින්නේ නැති තැනක තබන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :පිටි ග්රෑම් 90බේකිං පවුඩර් තේ හැදි 1/2මාගරින් ග්රෑම් 60සීනි ග්රෑම් 60බිත්තර කහ මද 1වැනිලා තේ හැදි 1කජු ග්රෑම් 50ජෑම්...
අවශ්ය ද්රව්ය :දියකරගත් හකුරු ලීටරයක්බිත්තර ලීටරයක්පොල් ලීටරයක්සාදික්කා ( ගාගන්න )කජු කැබලි ටිකක්සාදා ගන්නා ක්රමය :බදුනක් ගෙන එයට බිත්තර ,...
අවශ්ය ද්රව්ය : බිත්තර සූදු මද 3සිහින් කැට සීනි ග්රෑම් 300 (රෝලින් පින් එකෙන් අඹරාගන්න)වැනිලා තේ හැඳි 1·2කැමති වර්ණයක කලරිං තේ...
සාම්ප්රධායික කෑම මේසට වෙනස් රසක් එක් කරමුද? ලේසියෙන්ම සකසා ගන්න පුළුවන් ඔබ හදන බටර් කූකිස් කවුරුත් ආසාවෙන් රස විදීවි.අවශ්ය ද්රව්ය :අයිසින්...
ඉතිරි වන බත් අහක දාන එක සිංහල අපේ පුරුද්දක් නෙවෙයි. ඒ බත් වේලලා වුනත් නැවත ආහාරයට ගන්න පුළුවන් රසවත් කැවිලි වර්ගවකින්...