Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

කැරට් හල්වා

කැරට් හල්වා

ඉන්දියානු රසකැවිලි වර්ගයක තමයි කැරට් හල්වා කියන්‍‍නේ‍. හල්වා කියන එකේ ‍තේරුම රසකැවිලි කියන එකයි. කැරට් කන්න කැමති අයටමේ කැරට් හල්වා නම් රස බලන්න හි‍තේවි.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කැරට්
  • හල්වා
  • ‍‍සිහින්ව‍‍ ‍ග්‍රේට් කරගත් කැරට් 500g
  • සීනි 225g
  • බටර් ‍තේ හැදි 2
  • එළගි‍‍තෙල් ‍තේ හැදි 2
  • කජු 40g
  • සුල්තානා 20
  • කිරි ලීටර් 1

ඉස්සල්ලාම භාජනයක් ලි‍පේ තබා බටර් හා එළඟි ‍තෙල් රත්කරගන්න. තල ‍තෙල් ව‍ගේම එළඟ‍තෙල් කියන්‍නේ ඉන්දියානුවන් කෑම වලට හරියට එකතුකරගන්න ‍තෙල් ජාතියක්. ‍එළඟ‍තෙල් සුවදට අකමැති අයත් ඉන්නවා. ඒ අයට මම ‍දෙන ‍හොදම විසදුම තමයි හයිලන්ඩ් එළඟි ‍තෙල් භාවිතා කරන්න කියන එක. 

දැන් ආ‍යෙත් කැරට් හල්වා හදමු..

‍තෙල් ‍හොදින්රත් වුණාට පස්සේ කැරට් කලවම් කර සීනි එකතු කරන්න. දැන් කිරි, කජු, සුල්තානා එකතු කර‍ගෙන දියරමය ග.ිය හි‍දෙන තෙක් පිසගන්න. මේ රසකෑම වර්ගය උණු‍වෙන් ‍හෝ ශීතරණ‍යේ තබා රස බලන්න පුළුවන්.

Share This Article