අග්ගලා
ඉතිරි වන බත් අහක දාන එක සිංහල අපේ පුරුද්දක් නෙවෙයි. ඒ බත් වේලලා වුනත් නැවත ආහාරයට ගන්න පුළුවන් රසවත් කැවිලි වර්ගවකින් කෑම මේසය තවත් රසවත් කරගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :
- හාල් සේරූ ½
- පොල් පැණි
- ලුණු ස්වල්පයක්
- ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
සාදා ගන්නා ක්රමය :
හාල් හොදින් සෝදා වියලා බැදි කොටාගෙන හලා ගන්න. පැණි හා ලුණු මිශ්ර කර උණු කර ගන්න. පදමට එනවිට ලිපෙන් බාගෙන නිවෙන්නට හැර ගම්ම්රිස් කුඩු එක් කරන්න. එය හාල් පිටි ටික ටික පැණි වලට දමා නිවෙන්නට පෙර ගුලි සකසා ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය : හොඳින් තම්බාගත් බතල කෝප්ප 1 යිසීනි කෝප්ප 1 1/2 යිකිරි පිටි මේස හැඳි 2 යිලුණු කුඩු ස්වල්පයක්වැනිලාරෝස හෝ කොළ...
අවශ්ය ද්රව්ය :බටර් හෝ මාගරින් කෝ. 2·3සීනි කෝ. 3·4 (සිහින් කැට)පිටි කෝ. 2බේකින් පවූඩර් තේ හැඳි 1·2බිත්තර 1ලෙමන් ගෙඩියක ලෙලි හැඳි...
සිංහල දෙමල අලුත් අවුරුදු මේසයට සිංහල කෑම වගේම දමිල කෑමත් එකතු කරන්න ඔබ කැමතිද? සීසි මුරුක්ක් ඊට කදිම පිළියමක්.අවශ්ය ද්රව්ය :මිල්ක්...
ෆොන්ඩන්ට් අයිසින් (ආවරණයට) ඔයාලා හදන කේක් තවත් රසවත් කරන්නේ අයිසින් වලින්.දන්නවද අයිසින් කරන ක්රම නම් ගොඩාක් තියෙනවා. මම අද ඔන්න තියලා...
අවශ්ය ද්රව්යය :සීනි කිලෝ ග්රෑම් 2 1/2වතුර මිලිලීටර් 750ජෙලටින් ග්රෑම් 185වතුර මිලිලීටර් 300දියර ග්ලූකෝස් ග්රෑම් 100සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : සීනි, වතුර...
අවශ්ය ද්රව්යය :තිරිගු පිටි ග්රෑම් 250එළඟිතෙල් ග්රෑම් 250සීනි කිලෝ ග්රෑම් 1වතුර ලීටර් 1බිත්තර සුදු මද 1දෙහි යුෂ තේ හැඳි 1රෝස එසන්ස්...
