සීනි මුරුක්කු
සිංහල දෙමල අලුත් අවුරුදු මේසයට සිංහල කෑම වගේම දමිල කෑමත් එකතු කරන්න ඔබ කැමතිද? සීසි මුරුක්ක් ඊට කදිම පිළියමක්.
අවශ්ය ද්රව්ය :
- මිල්ක් මේඩ් ටින් 1
- හාල් පිටි ටින් 2
- පාන් පිටි ටින් 1පොල් කිරි තේ හැදි 2
- බිත්තර 1
- ලුණු
- සීනි
- වතුර
සාදා ගන්නා ක්රමය :
මිල්ක් මේඩ් හා පොල් කිරි උතුරුන තෙක් හැදි ගාන්න. එය හාල් පිටි, පාන් පිටි, ලුණු, බිත්තර එක් කර මෘදු තලපයක් හදා ගන්න. එය හොදින් තුනී කර අඩකව ලෙස කෑලි කපා රන් වන් පැහැ වනතුරු බැදගන්න. සීනි හා වතුර උණු කර පදමට එනවිට එය ලිපෙන් බාගෙන හදා ගත් මුරුක්කු වලට හලා ගන්න.