රස දිව පිනවන බතල ටොෆී
අවශ්ය ද්රව්ය :
- හොඳින් තම්බාගත් බතල කෝප්ප 1 යි
- සීනි කෝප්ප 1 1/2 යි
- කිරි පිටි මේස හැඳි 2 යි
- ලුණු කුඩු ස්වල්පයක්
- වැනිලා
- රෝස හෝ කොළ පැහැති ආහාර වර්ණක
සාදා ගන්නා ක්රමය :
බතල සෝදා තම්බා පොතු හැර හොඳින් පොඩි කර ගන්න. එසේ පොඩිකරගත් බතල සීනි හා කිරිපිටි සමඟ හොඳින් මිශ්ර කරන්න. දැන් මෙම මිශ්රණය ලිප තබා හැඳි ගාමින් ටොෆී පදම එනතුරු පිසගන්න. ළිපෙන් බෑමට පෙර ලුණු ඇතුළු රස කාරක හා වර්ණක එක් කරගන්න. ළිපෙන් බා රස්නය පිටින් ම බටර් තවරාගත් තැටියකට දමා තුනී කර කොටු කපා ගන්න සති අන්තයේ නිවෙසේ කෙළිදෙලෙන් පසුවන පොඩිත්තන්ටත්, නිවෙසට පැමිණෙන නෑදෑ හිතමිතුරන්ටත් මෙම බතල ටොෆීවලින් සංග්රහ කිරීමෙන් ඔබට උණුසුම් ප්රතිචාර ලැබේවි
අවශ්ය ද්රව්ය : හොඳින් තම්බාගත් බතල කෝප්ප 1 යිසීනි කෝප්ප 1 1/2 යිකිරි පිටි මේස හැඳි 2 යිලුණු කුඩු ස්වල්පයක්වැනිලාරෝස හෝ කොළ...
අවශ්ය ද්රව්ය : පිණි ජම්බූ, රතු ජම්බූ, වඩාත් සූූදුසූය. ජම්බූ දෙකට පලා සෝදා දිය බේරෙන්නට හැර සිහින්ව කපා ගන්න.සීනි කරඳ මූංගු...
ෆොන්ඩන්ට් අයිසින් (ආවරණයට) ඔයාලා හදන කේක් තවත් රසවත් කරන්නේ අයිසින් වලින්.දන්නවද අයිසින් කරන ක්රම නම් ගොඩාක් තියෙනවා. මම අද ඔන්න තියලා...
අවශ්ය ද්රව්යය :සීනි කිලෝ ග්රෑම් 2 1/2වතුර මිලිලීටර් 750ජෙලටින් ග්රෑම් 185වතුර මිලිලීටර් 300දියර ග්ලූකෝස් ග්රෑම් 100සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : සීනි, වතුර...
ලේසියටත් පහසුවටත් වගේම ජෑම්වල රසටත් කවුරුත් කැමතියි. වෙළඳපොලට ගියාම ඔයාට එක එක වර්ගයේ එක එක වෙලඳ නාම යටතේ ජෑම් වර්ග දැකගන්න...
අවුරුදු මේසයේ පොඩිත්තන් ආසම කෑම අලුවා. වෙනසකටත් එක්ක කජු අලුවා කෑල්ලක රස විදිමු.අවශ්ය ද්රව්ය :කජු මද ග්රෑම් 100සීනි ග්රෑම් 500බටර් ග්රෑම්...