ඉරිගු සහ කොත්තමල්ලි සුප්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- තම්බා ඇට වෙන්කර ගත් ඉරිගු කරල් 1
- කුඩුකරගත් කොත්තමල්ලි තේ හැදි 2
- තක්කාලි ගෙඩි 1
- කැරට් අල 2
- ලියාගත් ළූණු ගස් කීපයක්
- තෙල් මේසහැදි 4
- බී ළූණු ගෙඩි 1
- කොත්තමල්ලි කොළ ස්වල්පයක්
- වතුර කෝප්ප 5
- ගම්මිරිස්
- ලුණු අවශ්ය පමණට
- ඇල්වතුර මේස හැදි 1 කින් දියකරගත් කෝන්පිටි තේ හැදි 1
තෙල් ලිපතබා කෝන්පිටි හැර ඉතුරු සියල්ල බැදගන්න. වතුර දමා උතුරන විට දියකරගත් කෝන්පිටි දමා ලුණු, ගම්මිරිස් පදමට යොදා උකුවූ විගස ලිපෙන් බාගන්න. දැන් මෙය කොත්තමල්ලි කොලවලින් සරසාගන්න.