කරපිංචා කැඳ
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පිරිසිදු කරගත් කරපිංචා ග්රෑම් 400
- කැකුළු හාල් ග්රෑම් 100
- සුදුළූනු බික් කිහිපයක්
- ලුණු අවශ්ය පමණ
- වතුර කෝප්ප 3
- පොල්කිරි කෝප්ප 2
සාමාන්ය බතක් පිසින ආකාරයට වඩා තරමක් වැඩිපුර වතුර දමා බත් බෙරි වෙනතුරු තම්බා ගන්න. කරපිංචා වලට වතුර දමා කොටා මිරිකා ගන්න. හාල් තැම්බෙන විට සුදුළූනු එකතු කර හැන්දෙන් පොඩි කරගන්න. පොල්කිරි දමා උතුරන විට කොළ ඉස්ම මිශ්ර කර ගන්න. විනාඩි 2ක් පමණ හොදින් හැඳි ගා ලුණු එක්කර ලිපෙන් බා පිළිගන්වන්න.