තක්කාලි සුප්
- ඉදුණු තක්කාලි ග්රෑම් 500
- හීනියට කපා ගත් ලොකු ළුෑණු ගෙඩි 1/2
- එළවළු තෙල් තේ හැඳි 02
- කපා ගත් සුදු ළුෑනු බික් 04
- ලූණු ගම්මිරිස් පදමට
- හිනියට කපාගත් මින්ච් කොළ 6 - 7
- වතුර කෝප්ප 04
සාදන ක්රමය :
තක්කාලි හොඳින් සෝදා පිරිසිදු කර උඩින් කතිරයක් ආකාරයට පිහියකින් පොඩි කැපුමක් දමා එය උණු වතුරට දමා විනාඩි 2 - 3 කින් පිටතට ගෙන උඩ පොත්ත ඉවත් කර ගන්න. ඉන්පසු පිහියකින් කැබැලිවලට කපා ගන්න. සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා එයට තෙල් එක්කර රන්වන් පාට වන විට සියලූම ද්රව්ය දමා විනාඩි 2 -3 ක් තෙමිපරාදු කර ගන්න. එයටම වතුර එක්කර හැඳිගාමින් පිස ගන්න. ලිපෙන් ඉවත් කර නිවෙන්නට හැර හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කර පෙරා නැවතත් රත්කර බීමට ගන්න.
Back