බීට් සුප්
එක් අයෙකුට අවශ්ය ප්රමාණයන් දක්වා ඇත.
අවශ්ය ද්රව්ය :
- ලොකු බීට් රූට් එකක්
- ග්රීන් ඇපල් ගෙඩි බාගයක්
- රතු බෙල් පෙපර් ගෙඩි බාගයක්
- ළුණුගෙඩි කාලක් පමණ
- සැල්දිරි දන්ඩක්
- ඉගුරු සුදුළූනු (මේ සියල්ල චොප් කරගන්න)
- සූදුරු ඇට ස්වල්පයක්
- බේ කොලයක්
- චොප් කරගත් ෆ්රෙශ් ඩිල් ස්වල්පයක්
- සවර් ක්රීම් මේස හැන්දක්
- ලුණු (රස අනුව)
- ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
- කැමති ස්ටොක් වර්ගයකින් කප් එකක්
- ලෙමන් යුශ ටිකක් (රස අනුව)
- වතුර ටිකක්
- බටර් මේස හැන්දක් සහ තෙල් මේස හැන්දක් පමණ
සාදා ගන්නා ආකාරය :
චොප් කරගත් සියල්ල බටර් හා තෙල් වලින් ටික වේලාවක් ෆ්රයි කරන්න.පසුව
ස්ටොක් කෝප්පයක් සහ බේකොල ,සූදුරු දමන්න.මෙය හොදින් තම්බාගන්න.වතුර ටිකක්
එකතු කරන්න අවශ්ය නම් තැම්බීමට.මෙය ලිපේ තිබියදීම hand mixer එකකින්
පොඩිකරගන්න.නැත්නම් නිවුනු පසු බ්ලෙන්ඩ් කර නැවත රත් කරන්න.දැන් බදුනකට දමා
දෙහි ඇඹුල්,ලුණු සහ ගම්මිරිස් රස අනුව එකතු කරන්න.අවසානයට කැමතිනම් සවර්
ක්රීම් සහ ඩිල් වලින් ගාර්නිශ් කරන්න.(මෙය කිරීම අවශ්යම නැත.)