නෙළුම් අල කිරිබත්
- නෙළුම් අල 2 ක් හෝ 3 ක්
- කැකුළු හාල් ග්රෑම් 500
- පොල්කිරි හා ලුණු අවශ්ය පමණට
සාදා ගන්නා ක්රමය :
නෙළුම් අලවල කුරුට්ට සූරා හොදින් සොදා පිරිසුදු කරගන්න. දැන් කුඩාවට පෙති කපා ඇතුලත වැලි ඇත්නම් හොදින් සොදා පිරිසුදු කරගන්න. දැන් නෙළුම් අල කැබලි භාජනයට දමා වතුර සහ ලුණු ස්වල්පයක් එකතුකර ගන්න. එහ හොදින් තැම්බී එනවිට එයට ගරාගත් සහල් එකතු කර අවශ්ය තරමට වතුර තබන්න. දැන් සහල් හොදින් තැම්බූ විට පොල්කිරි ටික දමා හොදට පොඩිකරගන්න. දැන් මෙය අතුරා කැබලිවලට කපාගන්න. මෙය ඉතාම පෝෂදායක ආහාරයකි.
අවශ්ය ද්රව්ය :කූනිස්සො ග්රෑම් 100 ක්කීරි සම්බා ග්රෑම් 500 ක්බී ලූනු ගෙඩි 2 ක්රම්පෙ, කරපිංචාඅමු ඉඟුරු / සුදුලූනුගී ඔයිල් (එළඟිතෙල්)මේස හැඳි...
අවශ්ය ද්රව්ය :ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් කැරට් ගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් වම්බටු ගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් අලගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් මල් ගෝවා...
අවශ්ය ද්රව්යය :සම්බා හාල් කිලෝ 1එළවලු තෙල් මේස හැදි 3රතු ළූණු ග්රෑම් 50සුදු ළූණු පෙති මේස හැදි 1වියලි ඉගුරු කැබලි 1කරදමුංගු...