විශේෂ බැඳපු ඉස්සන් බත.
- හාල් ග්රෑම් 750
- සිහින්ව ලියූ ගෝවා කැරට්
- ලීක්ස් සෙලරි ග්රෑම් 100 බැගින් (ලීක්ස් වල කොළ පැහැ කොටස පමණි)
- තෙල් ම්.ලි.100
- තම්බා ගත් ඉස්සන් ග්රෑම් 750
- සෝයා සෝස් මේස හැඳි 03
- පාප්පයක් ලෙස අඹරා ගත් සෝයා බෝංචි ග්රෑම් 50
- ලුණු
ලුණු තේ හැඳි 03ක් සමඟ බත හොඳට පිස ගන්න. මේද(තෙල්) ම්.ලි. 50 උණු කර ගන්න. පොතු ඉවත් කර කපා ගත් ඉස්සන් එක් කරන්න. එයට සෝයා බෝංචි පාප්පය එක් කර විනාඩි කිහිපයක් පිසින්න. එයට පිස ගත් බත එකතු කරන්න. තෙල් ම්.ලි. 50 දුම් දමන තුරු උණු කරන්න. එළවළු එක් කර විනාඩි 02 පමණ පිසින්න. බතට සෝයා සෝස් සමඟ එකතු කර ගන්න. මේසයට යැවීමට පෙර හොදට මිශ්ර කර ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :බාස්මතී හාල් ග්රෑම් 250තක්කාලි ගෙඩි 2තම්බාගත් ඉස්සන් ග්රෑම් 100ළුෑනූ කොළ (හීනියට කපා) ග්රෑම් 50හීනියට කපාගත් ළුෑනූ මේස හැඳි 4ෂ්රිම්ප්...
අවශ්ය ද්රව්ය : හාල් අවශ්ය තරමට (සූදුරු සම්බා,බාස්මති රසයි)බත ඉදීමට අවශ්ය වතුර ප්රමානයෙන් හරි අඩක ප්රමානයට දොඩම් යුශ...
අවශ්ය ද්රව්යය :සම්බා හාල් කිලෝ 1එළවලු තෙල් මේස හැදි 3රතු ළූණු ග්රෑම් 50සුදු ළූණු පෙති මේස හැදි 1වියලි ඉගුරු කැබලි 1කරදමුංගු...
සිංහල ගෙදරක කිරිබත් කියන්නේ සාමාන්යයෙන්ම විශේෂ හෝ විශේෂ නොවන ඕනෑම අවස්ථාවක හදන කෑමක්. ඒත් ඉඹුල් කිරිබත් නම් ටිකක් හදනවා අඩු වුනට...
හයිද්රබාද් චිකන් ඩම් බිරියානි එකක වෙනස අත් විඳින්න එකම රසය එපා වෙලාද? එහෙනම්, හයිද්රාබාද් චිකන් ඩම් බිරියානි එකක වෙනස අත්විඳින්න.බිරියානි කියන...