විශේෂ බැඳපු ඉස්සන් බත.
අවශ්ය ද්රව්ය :
- හාල් ග්රෑම් 750
- සිහින්ව ලියූ ගෝවා කැරට්
- ලීක්ස් සෙලරි ග්රෑම් 100 බැගින් (ලීක්ස් වල කොළ පැහැ කොටස පමණි)
- තෙල් ම්.ලි.100
- තම්බා ගත් ඉස්සන් ග්රෑම් 750
- සෝයා සෝස් මේස හැඳි 03
- පාප්පයක් ලෙස අඹරා ගත් සෝයා බෝංචි ග්රෑම් 50
- ලුණු
ලුණු තේ හැඳි 03ක් සමඟ බත හොඳට පිස ගන්න. මේද(තෙල්) ම්.ලි. 50 උණු කර ගන්න. පොතු ඉවත් කර කපා ගත් ඉස්සන් එක් කරන්න. එයට සෝයා බෝංචි පාප්පය එක් කර විනාඩි කිහිපයක් පිසින්න. එයට පිස ගත් බත එකතු කරන්න. තෙල් ම්.ලි. 50 දුම් දමන තුරු උණු කරන්න. එළවළු එක් කර විනාඩි 02 පමණ පිසින්න. බතට සෝයා සෝස් සමඟ එකතු කර ගන්න. මේසයට යැවීමට පෙර හොදට මිශ්ර කර ගන්න.