සේවරි චිකන් රයිස්
- කුකුල් මස් කිලෝ ග්රෑම් 1 ක්
- ලූනු ග්රෑම් 250
- තක්කාලි ග්රෑම් 250
- ඉඟුරු අඟලක කැබැල්ලක්
- සුදුළූණු බික් 2,3
- මිරිස් කුඩු තේ හඳි 1/2
- මාජරින් හෝ තෙල් මේස හැඳි 2
- තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 2
- කරඳමුන්ගු 2
- කරාබුනැටි 3
- කුරුඳුපොතු කැබැල්ලක්
- රම්පෙ
- කරපිංචා
- රස අනුව ලුණු
තක්කාලි , ළූණු , කුකුල් මස් ලොකුවට කපන්න. බඳුනකට තෙල් දමා ළිප තබා රත් කරන්න. එය රත්වන විට කරපිංචා , රම්පෙ , ඉඟුරු , සුදුළූණු , කුරුඳු පොතු , කරඳමුංගු , කරාබුනැටි තෙලට දමා බැදෙන විට හාල් දමා එය බැදෙන්න හැර එයට කුකුල් මස් සහ මිරිස් කුඩු , ලුණු , කහ , තුනපහ කුඩු දමා බත ඉදීමට අවශ්ය තරමට වතුර හෝ ස්ටොක් දමා බත පිසින්න. බත සැරසීමට බැදගත් ළූණු , සුල්තානා , කජු , කුඩාවට කපාගත් කොත්තමල්ලි කොළ දමා සරසා ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්යය :සම්බා හාල් කිලෝ 1එළවලු තෙල් මේස හැදි 3රතු ළූණු ග්රෑම් 50සුදු ළූණු පෙති මේස හැදි 1වියලි ඉගුරු කැබලි 1කරදමුංගු...
අවශ්ය ද්රව්ය : හාල් අවශ්ය තරමට (සූදුරු සම්බා,බාස්මති රසයි)බත ඉදීමට අවශ්ය වතුර ප්රමානයෙන් හරි අඩක ප්රමානයට දොඩම් යුශ...
අවශ්ය ද්රව්ය :ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් කැරට් ගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් වම්බටු ගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් අලගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් මල් ගෝවා...
හයිද්රබාද් චිකන් ඩම් බිරියානි එකක වෙනස අත් විඳින්න එකම රසය එපා වෙලාද? එහෙනම්, හයිද්රාබාද් චිකන් ඩම් බිරියානි එකක වෙනස අත්විඳින්න.බිරියානි කියන...