රටකජු මිශ්ර බතක්
අවශ්ය ද්රව්යය :
- සම්බා හාල් කිලෝ 1/2
- තෙල් මේස හැඳි 2
- වියලි මිරිස් කරල් 5
- අබ තේ හැඳි 2
- කපා ගත් සුදු ළූණු තේ හැඳි 1
- කහ තේ හැඳි 1/2
- අමු රටකජු ග්රෑම් 100
- සිහින්ව කපා ගත් අමු ඉඟුරු තේ හැඳි 1
- කරපිංචා හා රම්පේ ටිකක්
- ලුණු හා වතුර අවශ්ය පමණ
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
සහල් සෝදා ගන්න. තෙල් බදුනකට දමා එයට සුදු ළූණු, අමු ඉඟුරු, අබ ඇට, රටකජු, මිරිස්, රම්පේ, කරපිංචා දමා තෙම්පරාදු කර ගන්න. එයට හාල් එකතු කර මිනිත්තු 5 පමණ හැඳි ගා ගන්න. පසුව ලුණු හා වතුර අවශ්ය පමණ දමා පිස ගන්න.