රටකජු මිශ්‍ර බතක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :

  • සම්බා හාල් කිලෝ 1/2
  • තෙල් මේස හැඳි 2
  • වියලි මිරිස් කරල් 5
  • අබ තේ හැඳි 2
  • කපා ගත් සුදු ළූණු තේ හැඳි 1
  • කහ තේ හැඳි 1/2
  • අමු රටකජු ග්‍රෑම් 100
  • සිහින්ව කපා ගත් අමු ඉඟුරු තේ හැඳි 1
  • කරපිංචා හා රම්පේ ටිකක්
  • ලුණු හා වතුර අවශ්‍ය පමණ 

සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :

සහල් සෝදා ගන්න. තෙල් බදුනකට දමා එයට සුදු ළූණු, අමු ඉඟුරු, අබ ඇට, රටකජු, මිරිස්, රම්පේ, කරපිංචා දමා තෙම්පරාදු කර ගන්න. එයට හාල් එකතු කර මිනිත්තු 5 පමණ හැඳි ගා ගන්න. පසුව ලුණු හා වතුර අවශ්‍ය පමණ දමා පිස ගන්න.

Share This Article

කූනිස්සන් සමඟ තෙම්පරාදු බත

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :කූනිස්සො ග්‍රෑම් 100 ක්කීරි සම්බා ග්‍රෑම් 500 ක්බී ලූනු ගෙඩි 2 ක්රම්පෙ, කරපිංචාඅමු ඉඟුරු / සුදුලූනුගී ඔයිල් (එළඟිතෙල්)මේස හැඳි...

තෙම්පරාදු බත්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :සම්බා හාල් කිලෝ 1එළවලු තෙල් මේස හැදි 3රතු ළූණු ග්‍රෑම් 50සුදු ළූණු පෙති මේස හැදි 1වියලි ඉගුරු කැබලි 1කරදමුංගු...

නමක් නෑ ඒත් රස බත් එකක්

මේ බත් එකේ රස දන්නවා නම් ආයේ කවදාවත් ම ඉතුරු බත් විසි කරන එකක් නෑ. ඉතුරු බත් වලින් හදපු සුපිරිම රස...