Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

තෙම්පරාදු බත්

තෙම්පරාදු බත්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :

  • සම්බා හාල් කිලෝ 1
  • එළවලු තෙල් මේස හැදි 3
  • රතු ළූණු ග්‍රෑම් 50
  • සුදු ළූණු පෙති මේස හැදි 1
  • වියලි ඉගුරු කැබලි 1
  • කරදමුංගු කරල් 3
  • කරාබු නැටි 5
  • අගලක් පමණ වූ කුරුදු කැබලි 3
  • තලා ගත් ගම්මිරිස් ඇට මේස හැදි 3/4
  • කරපිංචා කිනිති 1
  • තෙලෙන් බදින ලද කජු ග්‍රෑම් 50
  • තෙලෙන් බදින ලද රට කජු ග්‍රෑම් 50 
  • සෝදා කැබලි වලට කැපු රට ඉදි ග්‍රෑම් 50
  • සෝදා ගත් වියලි මිදි ග්‍රෑම් 50
  • ලුණු අවශ්‍ය තරමට
  • විනාකිරි මේස හැදි 1

සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :

හාල් ගරා සෝදා දිය බේරීම සදහා පසෙකින් තබන්න. ලොකු සාස්පානක් ලිප තබන්න. එයට එළවළු තෙල් දමන්න. රත් වූ විට සුදු ළූණු, රතු ළූණු, කරපිංචා හා තලා ගත් ගම්මිරිස් එකතු කරන්න. ළූණු පෙති රන්වන් පැහැය ගන්න විට දිය බේරෙන්නට තැබූ හාල් එයට එකතු කරන්න. විනාඩි 2 ක් පමණ බත පිසීමට ප්‍රමාණවත් සේ උණු වතුර දමන්න. අවශ්‍ය පමණට ලුණුද දමන්න. කරාබුනැටි, කරදමුංගු, වියලි ඉගුරු, කුරුදු පොතු හොදට තලා ගන්න. පිරිසිදු කපුරු රෙදි කැබැල්ලකට හූ ගෝස් රෙදි දෙපොටක මැදට තබා නොහිලෙන ලෙස ගැට ගසා හාල් බදුනට දමා වසන්න. බත් ඇට තම්බුනු පසුව විනාකිරි මේස හැදි 1 එකතු කරන්න. බතේ වතුර හොදින් සිදුන පසුව හොදින් කූරු ගාන්න. පසුව බැදගත් රට කජු, කජු, රට ඉදි හා වියලි මිදි මිශ්‍ර කරන්න. සුවද ද්‍රව්‍ය අඩංගු පොට්ටනිය ඉවතට ගන්න. ප්‍රයෝජනයට ගන්නා තෙක් වසා තැබීම යෝග්‍යය.

Share This Article