බිත්තර බත්
අවශ්ය ද්රව්යය :
- සම්බා හාල් රාත්තල් 1 1/2
- දුන්තෙල් අවුන්ස 3
- ස්ටොක් සාරය පයින්ට් 3 1/2
- බිත්තර 4න් සිහින්ව සාදා ගත් ඔම්ලට්
- කජු අවුන්ස 4
- සුල්තානා මිදි අවුන්ස 2
- කරාබු නැටි 8
- එනසාල් කරල් 8
- ගම්මිරිස් ඇට 10
- කුරුදු පොතු අගල් 2 පමණ කැබැල්ලක්
- ලුණු, කරපිංචා, රම්පේ, සේර ස්වල්පය බැගින්
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
ස්ටොක් සාරයෙන් බත පිස ගන්න. තෙල් ස්වල්පයක් ලිප තබා උණු කර කරපිංචා, රම්පේ, සේර හා පෙති ගැසූ ළූණු එයට දමන්න. සියල්ල රන්වන් පැහැය වී සුවද හමන විට කජු මද හා සුල්තානා දමන්න. තරමක් බැදුණු පසු ගසා ගත් බිත්තරද එයට දමන්න. පසුව ලිපෙන් බා බත දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න.