Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

මක්ලූබා රයිස්

මක්ලූබා රයිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් කැරට් ගෙඩි 02
  • ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් වම්බටු ගෙඩි 02
  • ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් අලගෙඩි 02
  • ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් මල් ගෝවා 01 cup
  • රටලූනු ගෙඩි 02
  • කුකුල් මස් 500g
  • බාස්මති හාල් 02 cups
  • බේ කොළ 02
  • කුරුදු  1 inch
  • ඉගුරු සහ සුදුලූනු 02 tea spoon
  • ගම්මිරිස්  01 tea spoon
  • මිරිස් කුඩු  02table spoon
  • තුනපහ  01 tea spoon
  • කුඩු කරගත් එන්සල්,කුරුදු ,කරාබුනැටි   ½ tea spoon
  • ලුනු  02 tea spoon
  • තෙල්
  • වතුර  04 cups

සාදන ආකාරය :

පියවර 01 :
මුලින්ම අවශ්‍ය කරන සියලුම දේ ලෑස්ති කර පසෙකින් තබන්න.

හාල් හොදින් සෝදා එයට තුනපහ කුඩු සහ කුඩු කරගත් එන්සල්,කුරුදු ,කරාබුනැටි, දියලුණු ස්වල්පයක් දමා කලවම් කර පසෙකින් තබා ගන්න (see step 01-01,02)

පියවර 02 :
භාජනයක් ලිප තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දාන්න.

රත් වූ තෙලට තලාගත් ඉගුරු සුදුලූනු, කපා ගත් ලූනු , කුඩු කරගත් එන්සල්,කුරුදු ,කරාබුනැටි ,ගම්මිරිස්,ලුනු, මිරිස් කුඩු,කහ තුනපහ දමා තෙලෙන්ම බැදෙන්න දෙන්න. කර කර ගන්න එපා. (See step 02 – 01,02)

පියවර 03 :
තුනපහවල පාට වෙනස් වී හොද සුවදක් එනවිට කුකුල් මස් ටික දමා හොදින් කලවම් කරන්න.මිනිත්තු 3ක් පමණ තබා එය තරමක් බැදුන විට වතුර කෝප්ප 2 ක් එකතු කර තැම්බෙන්නට හරින්න. (එහි ඇති හොදි ගතිය තියෙද්දීම ලිපෙන් බා ගත යුතුය)

(see step 03 – 01,02)

පියවර 04 :
මස් කරිය ලිපෙන් බාගෙන එහි ඇති හොදි වෙනත් බජනයකට පෙරා පසෙකින් තබා ගන්න.

ඉන්පසුව ඉතුරු මස් කැබලි ටික මතට රුප සටහන් වල පෙන්වා ඇති පරිදි බැදගත් අල ,කැරට්,වම්බටු ,මල් ගෝවා,අතුරා ගන්න.

(see step 04 – 01,02,03,04,05)

පියවර 05 :
අවසානයට තුනපහ දමා පසෙකින් තබාගත් හාල් ටික මස් සහ එළවලු මිශ්රදණයට දමා එයට උඩින් ඉතිරි හොදි ටික සහ වතුර කෝප්ප 2 දමා පිසගන්න  (see step 05 )

පියවර 06 :
මෙම බත ප්ලේන් යෝගට් සමග ආහාරයට ගැනීමෙන් වැඩි රසයක් ලබා ගත හැක. (see step 06)

Share This Article