දොඩම් බත
අවශ්ය ද්රව්ය :
- හාල් අවශ්ය තරමට (සූදුරු සම්බා,බාස්මති රසයි)
- බත ඉදීමට අවශ්ය වතුර ප්රමානයෙන් හරි අඩක ප්රමානයට දොඩම් යුශ (දොඩම් යුශ කෝප්ප එකක් නම් වතුර කෝප්ප එකක් වගෙ)
- සිහින්ව ග්රේට කරගත් දොඩම් පොතු මේස හැන්දක් (මම හාල් 500g වලට ගත්තේ ඒ ප්රමානය)
- එනසහල්
- කුරුදු පොත්තක්
- තලාගත් ඉගුරු සහ සුදු ලූනු
- බටර් ටිකක්
- බැදගත් කජු සහ ලූනු ටිකක්
- සූදුරු සහ කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැන්දක්
සාදා ගන්නා ආකාරය :
පියවර 01
හාල් සෝදා දිය බේරිමට තියන්න.බටර් ටික රත් කරගෙන ඉගුරු සුදුලූනු සහ
එනසහල් හොදින් තෙම්පරාදු කරන්න.එයට සූදුරු කොත්තමල්ලි කුඩු ටික දමා මිශ්ර
කරන්න. දැන් සෝදා දියබේරා ගත් හාල් ටික දමා තරමක් වෙලා බැදගන්න.දැන් එයට
වතුර සහ දොඩම් යුශද , දොඩම් පොතුද , කුරුදු කැබැල්ලද එකතු කර බත පිස ගන්න.
පියවර 02
මම ගත්තේ කහ දොඩම් පොතු නිසා කහ කුඩු බතට දැම්මේ නෑ.අවශ්ය නම් කහ ටිකක්
දාන්න.මේක ගොඩක් සුවද නිසා රම්ප කරපින්චා එකතු කලෙත් නෑ.බත ඉදුනු පසු
ලිපෙන් බා බැදගත් කජු,ලූණු සහ වියලි මිදි දමා බත හොදින් මිශ්ර කර වසා ටික
වෙලවක් තියන්න.
අවශ්ය ද්රව්යය :සම්බා හාල් කිලෝ 1 1/2කරදමුංගු කුඩු තේ හැදි 2කරාබු නැටි 5කුරුදු පොතු අගල් 1 පමණ කැබැල්ලක්ගම්මිරිස් තේ කුඩු හැදි...
අවශ්ය ද්රව්ය :ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් කැරට් ගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් වම්බටු ගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් අලගෙඩි 02ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් මල් ගෝවා...
මේ බත් එකේ රස දන්නවා නම් ආයේ කවදාවත් ම ඉතුරු බත් විසි කරන එකක් නෑ. ඉතුරු බත් වලින් හදපු සුපිරිම රස...
අවශ්ය ද්රව්ය :සුදු කැකුළු සහල් ග්රෑම් 500ක්මිටිකිරි කෝප්ප 03ක්හකුරු ග්රෑම් 250ක්වියළි මිදි ග්රෑම් 50ක්අවශ්ය තරම් වතුරරස අනුව ලුණුසාදන ආකාරය :01. පළමුව...