Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

චොකලට් පුඩින්

චොකලට් පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • අයිසින් ග්‍රෑම් 300
  • මාගරින් ග්‍රෑම් 150
  • බිත්තර ග්‍රෑම් 3
  • පිටි ග්‍රෑම් 250
  • ටින්කිරි ග්‍රෑම් 150
  • දිය කරගත් චොකලට් ග්‍රෑම්50
  • ග්‍රේට් කරගත් චොකලට් ග්‍රෑම් 50
  • කොකෝ පවුඩර් ග්‍රෑම් 25
  • කුඩු කරගත් කජු ග්‍රෑම් 125 දුඹුරු පාට කලරින් තේ හැදි 2

අයිසින් කර ගැනීම සදහා අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • අයිසින් සීනි ග්‍රෑම් 150-6
  • දියකරගත් චොකලට් ග්‍රෑම් 50

සාදා ගන්නා ආකාරය :

පළමුව අයිසින් සීනි සහ මාගරින් හොදින් ගසා ගන්න ඕන. පසුව එයට බිත්තරය බැගින් දමමින් හොදින් ගසා ගන්නා ගමන් ම ටින්කිරිද ක්‍රමක්‍රමයෙන් එක් කරමින් ගසා ගන්න ඕන. දැන් එයට දියකරගත් චොකලට්ද එකතු කරගන්න. පිටි ,කුඩු කරගත් කජු ,කොකෝ පවුඩර් සහ ග්‍රේට් කරගත් චොකලට් ද හොදින් මිශ්‍ර කොට අපි කලින් සාදා ගත් මිශ්‍රණයට එක් කරගන්න ඕන. දැන් මෙයට දුඹුරු පාට කලරින් එකතු කරගන්න. මෙම මිශ්‍රණය බටර් තවරා ගත් බේකින් ට්‍ර එකකට දමා ගෙන 160° ක‍ ක උෂ්ණත්වයක විනාඩි 40-45ක කාලයක් පුලූස්සා ගන්න ඕන.දැන් පෝරණුවෙන් බාගෙන නිවෙන්නට හරින්න. මෙය අයිසින් කර ගැනීම සදහා අයිසින් සීනි සහ වතුර මිශ්‍ර කරි ස්වල්පයක් රත් කරගන්න. දැන් එයට චොකලට්ද මිශ්‍ර කොට බ්‍රවුනීස් එක උඩ තවරා ගන්න.මෙය ඝන වූ පසු කෑලි වලට කපා කෑමට ගන්න පුළුවන්.

Share This Article