අන්නාසි පුඩිම
අවශ්ය ද්රව්යය :
- අන්නාසි ගෙඩි 1
- කිරි ටින් 1
- ජෙලටින් තේ හැදි 1
- සීනි රාත්තල් 3/4
- වැනිලා ස්වල්පයක්
- කජු ස්වල්පයක්
- පලම්ස් ටිකක්
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
කිරි ටින් එක කඩා බඳුනකට දමන්න. කිරි ටින් එකෙන් වතුර පුරවා වතුර ටින් දෙකක් එයටම දමා හොදින් කවලම් කර ගන්න. සීනි වලින් ටිකක් මෙයට දමා ලිප තබා උණු කරන්න. ඉන් පසු එම මිශ්රණය ලිපෙන් ඉවත් කර නිවෙන්නට හරින්න. අන්නාසි ගෙඩිය පොතු හැර කැබලි වලට කපා ඉතිරි සීනි සමඟ එක් කොට ලිප තබන්න. එම මිශ්රණය පැණි පහ ගැන් වී එන විට ලිපෙන් ඉවත් කරන්න. ඉන්පසු ජෙලටින් තේ හැඳි 2 ක් උණු වතුරෙන් දිය කර එය සීනි සමඟ එක් කරමින් ගසන්න. ඉන්පසු එයට අන්නාසි මිශ්රණයත් කිරි මිශ්රණයත් එක්කොට හොදින් කවලම් කරන්න. පසුව පුඩිම් බදුනකට දමා උඩින් කජු හා ප්ලම්ස් ඉස ශීතකරණයේ තබන්න.