අන්නාසි පුඩිම
අවශ්ය ද්රව්යය :
- අන්නාසි ගෙඩි 1
- කිරි ටින් 1
- ජෙලටින් තේ හැදි 1
- සීනි රාත්තල් 3/4
- වැනිලා ස්වල්පයක්
- කජු ස්වල්පයක්
- පලම්ස් ටිකක්
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
කිරි ටින් එක කඩා බඳුනකට දමන්න. කිරි ටින් එකෙන් වතුර පුරවා වතුර ටින් දෙකක් එයටම දමා හොදින් කවලම් කර ගන්න. සීනි වලින් ටිකක් මෙයට දමා ලිප තබා උණු කරන්න. ඉන් පසු එම මිශ්රණය ලිපෙන් ඉවත් කර නිවෙන්නට හරින්න. අන්නාසි ගෙඩිය පොතු හැර කැබලි වලට කපා ඉතිරි සීනි සමඟ එක් කොට ලිප තබන්න. එම මිශ්රණය පැණි පහ ගැන් වී එන විට ලිපෙන් ඉවත් කරන්න. ඉන්පසු ජෙලටින් තේ හැඳි 2 ක් උණු වතුරෙන් දිය කර එය සීනි සමඟ එක් කරමින් ගසන්න. ඉන්පසු එයට අන්නාසි මිශ්රණයත් කිරි මිශ්රණයත් එක්කොට හොදින් කවලම් කරන්න. පසුව පුඩිම් බදුනකට දමා උඩින් කජු හා ප්ලම්ස් ඉස ශීතකරණයේ තබන්න.
අවශ්ය ද්රව්යය :කිරි පයින්ට් 1බිත්තර 4සීනි රාත්තල් 1/4වැනිලා ස්වල්පයක් වියලි මිදි ස්වල්පයක්සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කිරි භාජනයකට දමා උණු කර නිවෙන්නට හරින්න. බිත්තර...
අවශ්ය ද්රව්යය : කිරි ලීටර් 1සීනි ග්රෑම් 200රූලං ග්රෑම් 75පොඩියට කැපූ කජු ග්රෑම් 50වියළි මිදි ග්රෑම් 50හදා ගන්නේ මෙහෙමයි : මුලින්ම කිරි සහ...
කුඩා දරුවන්ටත් නිවසේ අයටත් එකසේ රසවිදින්න ලේසියෙන්ම හදා ගන්න පුළුවන් පුඩිං වර්ගයක් තමයි බිස්කට් පුඩිම. දවසේ ඕනෑම වෙලාවක ආහාරයට ගන්න...
අවශ්ය ද්රව්ය : ස්ටූ කරගත් ඇපල් ග්රෑම් 450ජෙලි පැකටි 1 (වතුර කෝප්ප 2 න් දිය කරගන්න)ස්පොන්ජ් කේක් 4 (බිත්තර 2 න්...
අවශ්ය ද්රව්යය : අන්නාසි ගෙඩි 1 කිරි ටින් 1 ජෙලටින් තේ හැදි 1 සීනි රාත්තල් 3/4 වැනිලා ස්වල්පයක් කජු ස්වල්පයක් පලම්ස්...
ඔයාලට මතක ඇති මම කලින් රෙසිපි එකක චොක්ලට් මූස් හදන හැටි කියලා දුන්නා. මෙතන click කරලා ඔයාලට ඒ රෙසිපි එක බලන්න...