කුරක්කන් හැලප (හැලප 16 පමණ)
- පැණි ග්රෑම් 250
- හාල්පිටි ග්රෑම් 250
- කුරක්කන් පිටි ග්රෑම් 250
- ගාගත් පොල් ගෙඩි 1
- කුඩු කරගත් කරදමුංගු කරල් 3-4
- ලුණු රසය අනුව
සාදා ගන්නා ක්රමය :
පැණි උණු වෙන්නට තබන්න. උණු වෙන විට එයට පොල් හා කරදමුංගු කුඩු හා ලුණු දමා පැණි පොල් මිශ්රනය සාදාගන්න. කුරක්කන් පිටි සහ සහල් පිටි හොදින් කවලම් කරන්න. එයට පැනිපොල් දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න. සෝදා පිරිසිදු කර පිසදාගත් කැන්ද කොළ මත මිශ්රණයෙන් ටික බැගින් තබා කොලය දෙසට නවා තුනී කරන්න. වාෂ්පයෙන් තම්බා ගන්න.