සේවරි පිට්ටු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- රතු හාල් පිටි ග්රැම් 250
- හීනියට ගා ගත් පොල් කෝ. 1 1·2
- තම්බා පොඩි කර ගත් කුකුල් මස් කෝ. 3
- ඇල් වතුර කෝ. 1 - 2 අතර
- ලුණූ රස අනූව
- අඹරාගත් සූදු ළුෑණූ තේ හැඳි 2
- අඹරාගත් අමූ ඉඟුරු තේ හැඳි 2
- අමූ මිරිස් කරල් 3
- කරපිංචා, රම්පේ
- කපා ගත් ලොකු ළුෑනූ ගෙඩි 1
- ගම්මරිස් රස අනූව
- තෙල් මේස හැඳි 1
සාදන ක්රමය :
තාච්චියක තෙල් දමා රත් කර සූදු ළුෑනූ, ඉඟුරු, ලුණූ, අමූ මිරිස්, කරපිංචා, රම්පේ, දමා තෙම්පරාදු කරන්න. ඊට පසූ අඹරාගත් කුකුල් මස් දමා මිනිත්තු පහක් තෙම්පරාදු කරන්න. අවශ්ය ප්රමාණයට ලුණූ ගම්මිරිස් එකතු කරන්න. වෙනම භාජනයකට රතු හාල් පිටි දමා ලුණූ සහිත ඇල් වතුර, ටික ටික එකතු කර කුඩා කැට සාදාගන්න. පිටිටූ බම්බූවක් ගෙන අඩියට තෙම්පරාදු කරගත් මස්කරිය මේස හැඳි දෙකක් දමන්න. ඊට පසූව කැට කර ගත් රතු හාල් පිටි මේස හැඳි 2 ක් දමන්න. ඒ ආකාරයට පිටිටූ බම්බූවේ උඩටම පූරවා ගන්න. අන්තිමට උඩ තටිටූව ද පොල්වලින් නිම කරන්න. මෙය උඩ මූඩිය හොඳින් වසා වතුර උතුරන භාජනයකට පිටිටූ බම්බූව තබා තම්බා ගන්න. පිටිටූ බම්බූවේ ඉහළින් දුම පිටතට එනවා නම් තැම්බී ඇත. එවිට උණූවෙන්ම එම පිටිටූව ගලවා දිගටි දීසියකට දමා පිළියෙල කරන්න.
සාමාන්ය පිටිටූ සාදන ආකාරයට මෙම තෙම්පරාදු කරිය පිටිටූ කැටවලට ද එකතු කර සාදා ගත හැකියි. නමූත් මෙම පින්තූරයේ පෙනෙන ආකාරයට ඉරි ඉරි වශයෙන් පිටිටූව සාදා ගැනීම අලංකාරයි.