පැටිස් හදමු
හවසට ඔබ නිවසේ අයත් එක්ක බොන රස තේ කෝප්යත් එක්ක උණු පැටිස් එකක් තිබ්බොත් අපූරුයි නේද? ඒ පැටිස් එක ඔබම නිවසේ හදා ගන්නවා නම් එය තවත් රසවත් වේවි.
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පිටි ග්රෑම් 500
- බටර් ග්රෑම් 100
- ශිත කල පොල්කිරි මිලි ලීටර් 125
- ලුනු ග්රෑම් 15
- බේකින් පව්ඞර් තේ හැදි 2
පිරවුම සදහා
- තම්බා පොඞිකර ගත් අල
- සිහින්ව කපා ගත් ලූනු
- සිහින්ව කපා ගත් අමුම්රිස්
- සිහින්ව කපා ගත් ඉගුරු සුදුලුනු
- රම්පෙ කරපිංචා
- සැමන් / මාලු
- කැබලි මිරිස් ස්වල්පයක්
- ගම්මිරිස්
- ලුනු
- කහකුඞු ස්වල්පයක්
පිරවුම : තාච්චියක් ලිප තබා තෙල් දමා එයට ලූණු, සුදුලූණු, අමුඉගුරු, රම්පේ, කරපිංචා දමා බැදෙන්න හරින්න. එයට සැමන් පොඩි කරගත් අල එක් කර තෙම්පරාදු කර ගන්න. දැන් ලුණු ගම්මිරිස් කහ කුඩු ස්වල්පයක් හා අවසානයේ කෑලි මිරිස් එක් කර ගන්න.
පිටි,බටර්, බේකින් පවුඩර් හා ලුනු මිශ්ර කර ගන්න.
එය විනාඩි 20ක් පිපෙන්න හැර පැටිස් කටරයකින් රවුම් කපාගන්න.
රවුම් මැද මිශ්රණයෙන් ස්වල්පයක් තබා නවා ගැබුරු තෙලේ රන්වන් පාට වන තුරු බැදගන්න.
Back