Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

පොලොස් කට්ලට්

පොලොස් කට්ලට්

අවශ්‍ය ද‍්‍රව්‍ය

  • පොලොස් ගැට (ඉතා ළපටි) 1යි 
  • මාළු හෝ සැමන් 250 ග‍්‍රෑම් 
  • රතුලූනු ගෙඩි කිහිපයක් 
  • සුදුලූනු බික් කිහිපයක් 
  • ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳී 1යි 
  • ලූණු කුඩු 
  • අමුමිරිස් කරල් කිහිපයක් 
  • දෙහිගෙඩි 1යි 
  • කරපිංචා ටිකක් 
  • කරඳමුංගු, කුරුඳු  
  • පොතු කුඩු ටිකක් 
  • බිත්තර 2යි 
  • පාන්පිටි 250යි ග‍්‍රෑම් 
  • පාන්කුඩු (බිස්කට් කුඩු) 250 ග‍්‍රෑම් 
  • බැදීමට අවශ්‍ය පමණ තෙල් 

සාදන ක‍්‍රමය : 

පොලොස් ගෙඩියේ පොත්ත ඉවත් කර කුඩා කැබැලි කපා ලූණු දමා තම්බා පෙරා ගන්න. මාළු නම් තම්බා හෝ සැමන් ගෙන හොඳින් පොඩි කර ගන්න. ඉන්පසු රතුලූනු, සුදුලූනු, අමුමිරිස් සිහින්ව ලියා මාළු හා පොලොස් සමඟ මිශ‍්‍ර කරගන්න. දැන් එයටම ගම්මිරිස්, ලූණු, කරඳමුංගු, කුරුඳු කුඩු හා දෙහි ඇඹුල් ද එක්කරමින් හොඳින් අනාගන්න. ඉන්පසු තෙල් ටිකක් රත්වෙන්න හැර කරපිංචා කොළ කිහිපයක් පළමුව තෙලට දමා ඉන්පසු මිශ‍්‍රණය ද දමා හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න. එම මිශ‍්‍රණය නිවෙන්නට හැර කුඩා බෝල සාදා බිත්තර සාරුවල පොඟවා පාන් පිටිවලින් බැටරයක් සාදා (පාන් පිටි උකුවට ජලයේ දියකර) එහි ගිල්ලා පාන් කුඩුවල තවරා ගැඹුරු තෙළේ බැදගන්න. උණු උණුවේම මේසයට යැවීමෙන් වඩාත් රසවත්ව කෑමට ගත හැකිය

Share This Article