පැළ බෝංචි සලාදය


ඇට වර්ග පැළවෙන්නට තබා ඒවා ආහාරයට ඉතා ගුණදායකයි. මේ පැළ වූ බෝංචි ඇට සැලඩ් එකකි.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • පැළ වූ බෝංචි ග්‍රෑම් 100ක්
  • පිපිඤ්ඤා ග්‍රෑම් 50ක්
  • පැසුණු අඹ ගෙඩියක්
  • මාළුමිරිස් කරල් 02ක්
  • සැල්දිරි මේස හැඳි 01ක්
  • කොත්තමල්ලි කොළ මේස හැඳි 01ක්
  • දෙහි මේස හැඳි 01ක්
  • රස අනුව ලුණු
  • ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
  • සීනි තේ හැන්දක්

සාදන ක්‍රමය :

1. පැළ වූ බෝංචි (බීන් ස්ප්‍රෞට්) ටික උණු වතුරට දමා පෙඟෙන්නට හැර පෙරාගන්න.

2. පිපිඤ්ඤා සහ අඹ ගෙඩිය පොතු ඉවත්කර කුඩා කොටුවලට කපාගන්න.

3. මාළු මිරිස් කරල්වල ඇට ඉවත් කර කොටු කපා ගන්න.

4. කපා ගත් ද්‍රව්‍ය එකට මිශ්‍ර කරන්න. පසුව සැල්දිරි, කොත්තමල්ලි කොළ, දෙහි යුෂ, සහ පැළ වූ බෝංචි, ලුණු, ගම්මිරිස්, සීනි යනාදිය දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

උපුටා ගැනීම තරුණී

Share This Article

Back