ගෝවා සලාදය
අවශ්ය ද්රව්ය :
- ගෝවා ග්රෑම් 250ක් පමණ
- රතු සීනි හෝ මී පැණි මේසහැදි 2ක්
- බැදගත් කජු ටිකක්. (අවශ්යම නැත)
- විනාකිරි මේස හැදි 2ක්.(මම ගත්තේ වයිට් වයින් විනාකිරි)
- තෙල් මේස හැන්දක් පමණ
- ලුණු කුඩු ටිකක්
සාදන ආකාරය :
ගෝවා අගල් දෙකතුනක් දිගට පටි මෙන් සිහින්ව කපාගන්න.තෙල් ලිපේ තබා ගෝවා
ටික විනාඩියක් දෙකක් පමන වැඩි ගින්දරේ තබා ඉක්මනට ලිපෙන් බාන්න. බදුනකට
විනාකිරි , සීනි හෝ මී පැණි සහ ලුණු කුඩු දමා මිශ්ර කර ගෝවා වලට දමා කලවම්
කරන්න.පැනි රස සහ විනාකිරි තමන්ගේ රසය අනුව අඩු වැඩි කරගන්න.
අව්ශ්ය ද්රව්ය :කටු නැති චිකන් ග්රෑම් 100 සීයක්සාමාන්ය කැරට් අලයක්ලොකු ලූණු ගෙඩියක්ලීක්ස් ගහක්කොත්තමල්ලි කොල ටිකක්සුදු ලූනු බික් හතරක් පහක්කහ කුඩු ලුණු...
අවශ්ය ද්රව්ය : සෝයාමීට් පැකට් 1 ( ග්රෑම් 60) තම්බාගත් කඩල කෝප්ප 01බිත්තර 02ලොකු ලූණු ගෙඩියක්අමු මිරිස්කරපිංචා සුදු ලූණු ඉගුරුකුරුදු කැබැල්ලක් එනසාල් කරාබු නැටි ස්වල්පයක් ලුණු කුඩුකෑලි...
අවශ්ය ද්රව්ය : සැමන් ටින් එකක්සිහින් තීරු කැපූ අලිගැට පේර ගෙඩියක්සිහින්ව ලියා ගත් රතු ලූනූ ගෙඩි 6ක්ලෙමන් යුෂ තේ හැඳි 2ක්ඔලිව් තෙල්...
අවශ්ය ද්රව්ය : ගෝවා ග්රෑම් 250ක් පමණරතු සීනි හෝ මී පැණි මේසහැදි 2ක්බැදගත් කජු ටිකක්. (අවශ්යම නැත) විනාකිරි මේස හැදි 2ක්.(මම...
අවශ්ය ද්රව්ය : තම්බා පොඩි කරගත් අල කෝප්ප 2 ගසාගත් බිත්තර 1ලුණු ගම්මිරිස් ස්වල්පයක් කිරි කෝප්ප 1/2බටර්පාන් කුඩු සාදන ආකාරය : බටර් හා කිරි භාජනයකට දමා ලිප...
ඇට වර්ග පැළවෙන්නට තබා ඒවා ආහාරයට ඉතා ගුණදායකයි. මේ පැළ වූ බෝංචි ඇට සැලඩ් එකකි.අවශ්ය ද්රව්ය :පැළ වූ බෝංචි ග්රෑම් 100ක්පිපිඤ්ඤා...