පිපිඤ්ඤා සහ සැමන් සලාද
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 1
- සැමන් ටින් 1
- ලොකු ළුෑනූ ගෙඩි 1
- ළුෑනූ කොළ මේස හැඳි 4
- අඹරාගත් අබ තේ හැඳි 2
- ගම්මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
- අමූ මිරිස් කරල් 2 (සිහින්ව ලියා ගන්න)
- දෙහි ඇඹූල් තේ හැඳි 1
සාදා ගන්නා ආකාරය :
සැමන් කැබලි සාමාන්ය තරමට කපාගන්න. පිපිඤ්ඤා ගෙඩිය ශුද්ධ කර ගේ්රටරයකින් ගා ගන්න. නැතිනම් පිහියකින් කුඩාවට කපාගන්න. බඳුනක් ගෙන එයට අඹරාගත් අබ, ගම්මිරිස් කුඩූ, සිහින්ව ලියාගත් අමූ මිරිස් හා සිහින්ව කැපූ ළුෑනූ එකතු කරන්න. දෙහි ඇඹූල් ද එක් කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න. පිපිඤ්ඤා කැබලි දියර ගතිය නොමැතිව එයට මිශ්ර කරන්න. මෙම මිශ්රණයට සැමන් කැබලි එක්කර ප්රවේසමෙන් කලවම් කරන්න. කුඩාවට කපාගත් ළුෑනූ කොළ අවසානයේදී එකතු කරන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :සැමන් ටින් එකක්දුඹුරු සීනි ස්වල්පයක්මිරිස් කුඩු මේස හැන්දක්ලුණු තේ හැන්දක්කුඩු කරගත් ගම්මිරිස් තේ හැඳි බාගයක්සාදන ක්රමය : ෆැරන්හයිට් අංශක...
අවශ්ය ද්රව්ය : පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 1 සැමන් ටින් 1 ලොකු ළුෑනූ ගෙඩි 1 ළුෑනූ කොළ මේස හැඳි 4 අඹරාගත් අබ තේ...
ඇට වර්ග පැළවෙන්නට තබා ඒවා ආහාරයට ඉතා ගුණදායකයි. මේ පැළ වූ බෝංචි ඇට සැලඩ් එකකි.අවශ්ය ද්රව්ය :පැළ වූ බෝංචි ග්රෑම් 100ක්පිපිඤ්ඤා...
අව්ශ්ය ද්රව්ය :කටු නැති චිකන් ග්රෑම් 100 සීයක්සාමාන්ය කැරට් අලයක්ලොකු ලූණු ගෙඩියක්ලීක්ස් ගහක්කොත්තමල්ලි කොල ටිකක්සුදු ලූනු බික් හතරක් පහක්කහ කුඩු ලුණු...
අවශ්ය ද්රව්ය : ගෝවා ග්රෑම් 250ක් පමණරතු සීනි හෝ මී පැණි මේසහැදි 2ක්බැදගත් කජු ටිකක්. (අවශ්යම නැත) විනාකිරි මේස හැදි 2ක්.(මම...
අවශ්ය ද්රව්ය : තම්බා පොඩි කරගත් අල කෝප්ප 2 ගසාගත් බිත්තර 1ලුණු ගම්මිරිස් ස්වල්පයක් කිරි කෝප්ප 1/2බටර්පාන් කුඩු සාදන ආකාරය : බටර් හා කිරි භාජනයකට දමා ලිප...