පිපිඤ්ඤා සහ සැමන් සලාද
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 1
- සැමන් ටින් 1
- ලොකු ළුෑනූ ගෙඩි 1
- ළුෑනූ කොළ මේස හැඳි 4
- අඹරාගත් අබ තේ හැඳි 2
- ගම්මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
- අමූ මිරිස් කරල් 2 (සිහින්ව ලියා ගන්න)
- දෙහි ඇඹූල් තේ හැඳි 1
සාදා ගන්නා ආකාරය :
සැමන් කැබලි සාමාන්ය තරමට කපාගන්න. පිපිඤ්ඤා ගෙඩිය ශුද්ධ කර ගේ්රටරයකින් ගා ගන්න. නැතිනම් පිහියකින් කුඩාවට කපාගන්න. බඳුනක් ගෙන එයට අඹරාගත් අබ, ගම්මිරිස් කුඩූ, සිහින්ව ලියාගත් අමූ මිරිස් හා සිහින්ව කැපූ ළුෑනූ එකතු කරන්න. දෙහි ඇඹූල් ද එක් කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න. පිපිඤ්ඤා කැබලි දියර ගතිය නොමැතිව එයට මිශ්ර කරන්න. මෙම මිශ්රණයට සැමන් කැබලි එක්කර ප්රවේසමෙන් කලවම් කරන්න. කුඩාවට කපාගත් ළුෑනූ කොළ අවසානයේදී එකතු කරන්න.