සැමන් අලිගැට පේර සලාද
අවශ්ය ද්රව්ය :
- සැමන් ටින් එකක්
- සිහින් තීරු කැපූ අලිගැට පේර ගෙඩියක්
- සිහින්ව ලියා ගත් රතු ලූනූ ගෙඩි 6ක්
- ලෙමන් යුෂ තේ හැඳි 2ක්
- ඔලිව් තෙල් හැඳි 2ක්
- කොත්තමල්ලි, මින්චි හෝ සාලාද කොළ කිහිපයක්
සාදන ක්රමය :
බඳුනකට කැපු ලූනූ දමා එයට ලෙමන් යුෂ මිශ්ර කර විනාඩි 20-30 තබන්න.
ඉන්පසු එම මිශ්රණයට අලිගැට පේර, තරමක් ලොකු සැමන් කැබැලි එකතු කර පොඩි
නොවන සේ අත් බුරුල් කරමින් කලවම් කරන්න. ශීතකරණයේ තබා ආහාරයට ගන්නා
විට කොත්තමල්ලි, මින්චි හෝ සාලාද කොළ එක් කර ඔලිව් තෙල් දමා කලවම්
කරගන්න. අවශ්ය නම් පමණක් ලුණු සහ මී පැණි ස්වල්පයක්ද එක් කර ගත හැකිය.
අවශ්ය ද්රව්ය : සැමන් ටින් එකක්සිහින් තීරු කැපූ අලිගැට පේර ගෙඩියක්සිහින්ව ලියා ගත් රතු ලූනූ ගෙඩි 6ක්ලෙමන් යුෂ තේ හැඳි 2ක්ඔලිව් තෙල්...
අවශ්ය ද්රව්ය : ගෝවා ග්රෑම් 250ක් පමණරතු සීනි හෝ මී පැණි මේසහැදි 2ක්බැදගත් කජු ටිකක්. (අවශ්යම නැත) විනාකිරි මේස හැදි 2ක්.(මම...
ඇට වර්ග පැළවෙන්නට තබා ඒවා ආහාරයට ඉතා ගුණදායකයි. මේ පැළ වූ බෝංචි ඇට සැලඩ් එකකි.අවශ්ය ද්රව්ය :පැළ වූ බෝංචි ග්රෑම් 100ක්පිපිඤ්ඤා...
අවශ්ය ද්රව්ය : තම්බා පොඩි කරගත් අල කෝප්ප 2 ගසාගත් බිත්තර 1ලුණු ගම්මිරිස් ස්වල්පයක් කිරි කෝප්ප 1/2බටර්පාන් කුඩු සාදන ආකාරය : බටර් හා කිරි භාජනයකට දමා ලිප...
අවශ්ය ද්රව්ය :සැමන් ටින් එකක්දුඹුරු සීනි ස්වල්පයක්මිරිස් කුඩු මේස හැන්දක්ලුණු තේ හැන්දක්කුඩු කරගත් ගම්මිරිස් තේ හැඳි බාගයක්සාදන ක්රමය : ෆැරන්හයිට් අංශක...
අවශ්ය ද්රව්ය :සැමන් ටින් එකක්බිත්තර දෙකක්හීනියට කපා ගත් ලූනූහීනියට කැපූ අමු මිරිස් කරල් දෙකක්හීනියට කැපූ මාළු මිරිස්රතු හා කොළ බෙල් පෙපර්...