ගස්ලබූ සමග පැණි කොමඩූ බීමක්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පැණි කොමඩු ගෙඩි 1
- ගස්ලබූ ගෙඩි 1/2
- සීනි හැඳි 10 පමණ
- දෙහි යූෂ තේ හැඳි 2
- අයිස් වතුර
- මිශ්ර කිරීමට ලුණූ ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය :
පැණි කොමඩු ගෙඩිය දෙකට පලා ඇට ඉවත් කරගන්න. ඊට පසූ හැන්ඳකින් මදය සූරාගන්න. ගස්ලබූ වලද ඇට ඉවත් කර ගෙන හැනදකින් සූරාගෙන මදය වෙන් කරගන්න. පැණි කොමඩු වල මදය සහ ගස්ලබූ වල මදය බ්ලෙන්ඩරයකට දමා වතුර, සීනි, ලුණූ සහ දෙහි යූෂ දමා හොඳින් මිශ්ර කරගන්න. දෑන් වීදුරුවලට දමා සංග්රහ කරන්න. මෙම ප්රමාණය දහ දෙනෙකුට ප්රමාණවත් වේ.