හුලංකීරිය අල මාළුව
අවශ්ය ද්රව්ය :
- හුලංකීරිය අල කීපයක්
- හාල්මැස්සන් ටිකක්
- සුදුළූණු බික් කීපයක්
- රතුළූණු ටිකක්
- තුනපහ, කහ හා ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණට
- ලුණු රස අනුව
- කරපිංචා ටිකක්
සාදා ගන්නා ක්රමය :
හුලංකීරිය අල මත තිබෙන සිවිය ගලවා ඉවත්කර හොදින් සෝදාගන්න. ඉන්පසු නටුව වැනි කොටස කපාදමා සිහින්ව පෙති කපාගන්න. දැන් භාජනයකට අලටික දමා වතුර දමා තැම්බෙන්නට හරින්න. හාල්මැස්සන් සෝදා ඔළුකඩා දිය බේරෙන්නට හරින්න. අල තැම්බුණු පසු රතුළූණු, අමු මරිස්, කරපිංචා ලියා දමන්න. දැන් හාල්මැස්සන්ද, තුනපහද, කහ කුඩුද එකතු කරන්න. පොල්කිරිද එකතුකර කලවම්කර මදගින්නේ හොදින් පිසගන්න