වදමල් මාළුවක්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පොකුරු වදමල්
- උම්බලකඩ
- රතුළූණු
- කරපිංචා
- මිටිකිරි
- දෙහියුෂ හා ලුණු අවශ්ය පමණට
සාදා ගන්නා ක්රමය :
මලේ නැට්ට සහ මනි පත්රිකා ගලවා දමා සෝදා දිය බේරෙන්නට හරින්න. දැන් රතු ළූණු, අමු මිරිස්, කරපංචා සිහින්ව ලියාගන්න. දැන් පොල්කිරි හා පහේ සියල්ල දමා අතගා ලිපේ තබන්න. (වැඩිවේලාවක් ලිප නොතබා මද ගින්දරේ පිසගන්න). දැන් ලිපෙන් බා දෙහි යුෂ එකතු කර ආහාරයට ගැනීමට සූදානම් කරන්න. මෙම වදමල් මාළුව ශරීරයේ ලේ පිරිසුදු කිරීමට හා ලේ වැඩීමට ඉතා ගුණදායකය
අවශ්ය ද්රව්ය : හුලංකීරිය අල කීපයක්හාල්මැස්සන් ටිකක් සුදුළූණු බික් කීපයක් රතුළූණු ටිකක් තුනපහ, කහ හා ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණට ලුණු රස අනුව කරපිංචා...
අවශ්ය ද්රව්ය :පොඩි කෑලි කපාගත් බීෆ් ග්රෑම් 500ක්තෙල් මේස හැඳි 5ක්චොප් කරගත් සුදුලූනු තේ හැඳි 2ක්චොප් කරගත් ලූනු ගෙඩියක්කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්කහ...