වදමල් මාළුවක්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පොකුරු වදමල්
- උම්බලකඩ
- රතුළූණු
- කරපිංචා
- මිටිකිරි
- දෙහියුෂ හා ලුණු අවශ්ය පමණට
සාදා ගන්නා ක්රමය :
මලේ නැට්ට සහ මනි පත්රිකා ගලවා දමා සෝදා දිය බේරෙන්නට හරින්න. දැන් රතු ළූණු, අමු මිරිස්, කරපංචා සිහින්ව ලියාගන්න. දැන් පොල්කිරි හා පහේ සියල්ල දමා අතගා ලිපේ තබන්න. (වැඩිවේලාවක් ලිප නොතබා මද ගින්දරේ පිසගන්න). දැන් ලිපෙන් බා දෙහි යුෂ එකතු කර ආහාරයට ගැනීමට සූදානම් කරන්න. මෙම වදමල් මාළුව ශරීරයේ ලේ පිරිසුදු කිරීමට හා ලේ වැඩීමට ඉතා ගුණදායකය