Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

මුංඇට මාළුවක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : මුංඇට ග්‍රෑම් 250 තිරිගු පිටි ග්‍රෑම් 50 උම්බලකඩ ග්‍රෑම් 50 මිරිස්කුඩු ග්‍රෑම් 30 තුනපහ ග්‍රෑම් 20 අමු මිරිස් කරල් කීපයක් රතුළූණු ග්‍රෑම් 50 කරපිංචා, කහකුඩු, ගොරකා, ලුණු අවශ්‍ය පමණට බැදීමට තෙල් පොල්කිරි කෝප්ප 2 සාදා ගන්නා ක්‍රමය : මුංඇට ගරා සෝදා පැය 10ක් පමණ පෙගෙන්නට දමන්න. දැන් එය අතුල්ලා කොළපාට පොත්ත හැර සුදුපාට ඇටටික බේරාගන්න. ඉන්පසු ඒවා සිහින්ව ගලේ අඹරාගන්න. දැන් රතුළූණු, අමුමිරිස්, කරපිංචා, ඉතා සිහින්ව ලියාගන්න. අඹරාගත් මුංඇට මිශ්‍රණය භාජනයකට දමා එයට ලියාගත් අමුමිරිස්, කරපිංචා හා රතුළූණු කැබලි දමන්න. මිරිස්කුඩු වලින් ටිකක්ද, කහකුඩු හා තුනපහ කුඩු ටිකක්ද, ලුණුද, තිරිගු පිටිද දමා හොදට කලවම් කරමින් අනාගන්න. ඇන් මෙය රොටී මිශ්‍රණයක් ආකාරයට සකසාගන්න. ඉන්පසු මෙය කෙසෙල් කොලයක රොටියක් ලෙස වඩා පැය කාලක් පමණ වණ්ඩුවේ තම්බාගන්න. නිවුනු පසු අගලේ පමණ කැබලිවලට කපාගන්න. මේවා දැන් ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැවනතෙක් බැදගන්න. දැන් පොල්කිරි ඇතිලියකට දමා එයට මිරිස්, තුනපහකුඩු ඉතිරියද, කහ කුඩු ස්වල්පයක්ද, ලුණුද පමණට දමා ලිප තබන්න. එය නටාගෙන එනවිට බැදගත් මුං කැබලි දමා උතුරවා ගන්න. මෙය ඉතාමත් රසවත් ආහාරයකි.

Share This Article