මුංඇට මාළුවක්
අවශ්ය ද්රව්ය :
මුංඇට ග්රෑම් 250
තිරිගු පිටි ග්රෑම් 50
උම්බලකඩ ග්රෑම් 50
මිරිස්කුඩු ග්රෑම් 30
තුනපහ ග්රෑම් 20
අමු මිරිස් කරල් කීපයක්
රතුළූණු ග්රෑම් 50
කරපිංචා, කහකුඩු, ගොරකා, ලුණු අවශ්ය පමණට
බැදීමට තෙල්
පොල්කිරි කෝප්ප 2
සාදා ගන්නා ක්රමය :
මුංඇට ගරා සෝදා පැය 10ක් පමණ පෙගෙන්නට දමන්න. දැන් එය අතුල්ලා කොළපාට පොත්ත හැර සුදුපාට ඇටටික බේරාගන්න. ඉන්පසු ඒවා සිහින්ව ගලේ අඹරාගන්න. දැන් රතුළූණු, අමුමිරිස්, කරපිංචා, ඉතා සිහින්ව ලියාගන්න. අඹරාගත් මුංඇට මිශ්රණය භාජනයකට දමා එයට ලියාගත් අමුමිරිස්, කරපිංචා හා රතුළූණු කැබලි දමන්න. මිරිස්කුඩු වලින් ටිකක්ද, කහකුඩු හා තුනපහ කුඩු ටිකක්ද, ලුණුද, තිරිගු පිටිද දමා හොදට කලවම් කරමින් අනාගන්න. ඇන් මෙය රොටී මිශ්රණයක් ආකාරයට සකසාගන්න. ඉන්පසු මෙය කෙසෙල් කොලයක රොටියක් ලෙස වඩා පැය කාලක් පමණ වණ්ඩුවේ තම්බාගන්න. නිවුනු පසු අගලේ පමණ කැබලිවලට කපාගන්න. මේවා දැන් ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැවනතෙක් බැදගන්න.
දැන් පොල්කිරි ඇතිලියකට දමා එයට මිරිස්, තුනපහකුඩු ඉතිරියද, කහ කුඩු ස්වල්පයක්ද, ලුණුද පමණට දමා ලිප තබන්න. එය නටාගෙන එනවිට බැදගත් මුං කැබලි දමා උතුරවා ගන්න. මෙය ඉතාමත් රසවත් ආහාරයකි.
අවශ්ය ද්රව්ය :තම්බාගත් පොළොස් මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2 ලුණු කරපිංචා රම්පේ රතුලූනු ස්වල්පයක් පොල්තෙල් බෝතල් 1/8සාදන ක්රමය : පොළොස් තම්බා කටුව...
අවශ්ය ද්රව්ය :බෝංචි ග්රෑම් 100පාන් පිටි කෝප්ප 1බිත්තර 2කිරි කෝප්ප 1/2ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩුඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 2පාන් කුඩු කෝප්ප 1සාදා...
අවශ්ය ද්රව්ය :තම්බා ගත් බෝංචි ග්රෑම් 100සුදු ළූණු ගෙඩි 1විනාකිරි මේස හැඳි 1මස්ටර්ඩ් ක්රීම් මේස හැඳි 1මී පැණි මේස හැඳි 1ලුණු...
අවශ්ය ද්රව්ය : පොකුරු වදමල් උම්බලකඩ රතුළූණු කරපිංචා මිටිකිරි දෙහියුෂ හා ලුණු අවශ්ය පමණට සාදා ගන්නා ක්රමය : මලේ නැට්ට සහ මනි පත්රිකා ගලවා...