Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

බණ්‌ඩක්‌කා කරිය

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : බණ්‌ඩක්‌කා ග්‍රෑම් 250 උළුහාල් තේ හැඳි 1/4 අබ තේ හැඳි 1/3 මහදුරු තේ හැඳි 1/8 සෝයා තෙල් මේස හැඳි 1 සූදුරු තේ හැඳි 1/8 ලොකු ළුෑනු තේ හැඳි 1/4 කහ කුඩු ස්‌වල්පයක්‌ ලුණු ස්‌වල්පයක්‌ දෙහි බෑයක යුෂ සාදා ගන්නා ක්‍රමය : බණ්‌ඩක්‌කා බූව ඉවත්වීමට බුරුසුවකින් පිස දමන්න. පසුව සෝදාගෙන ඉහල හා පහල දෙකෙලවර කපා ඉවත් කරන්න. අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට කපාගන්න. තෙල් රත්වීමට තබන්න. අබ දමා බදින්න. එයට උළුහාල්, මහදුරු, සූදුරු එකතු කර ගින්දර අඩුකරන්න. ළුෑනු දමා බදින්න. බැදුන පසු මිරිස්‌ කුඩු, කහ කුඩු දමා බණ්‌ඩක්‌කා එකතු කරන්න. ලුණු එකතු කර කලවම් කරන්න. භාජනය වසා ගින්දර අඩුකර බණ්‌ඩක්‌කා තැම්ඛෙන තුරු පිසගන්න. ලිපෙන් ඉවතට ගෙන දෙහි එකතු කරන්න.

Share This Article