මැලේ අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
රටඉඳි ග්රෑම් 200
රතුලූනු ග්රෑම් 150
කැරට් ග්රෑම් 100
මාළුමිරිස් ග්රෑම් 150
හොඳින් පැසුණු ඇඹරැල්ලා ගෙඩියක්
කුඩා අන්නාසි ගෙඩියක්
අඹරාගත් සුදුළුෑණු බික් 8
ඉගුරු කැබැල්ලක්
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2
විනාකිරි කෝප්ප 1/2
අඹරාගත් අබ මේස හැඳි 1
සීනි මේස හැඳි 4
අවශ්ය පමණ ලුණු
සාදන ක්රමය :
රටඉඳි වල ගෙඩි 5 - 6 ක ඇට හැර කුඩාවට කපන්න. ඉතිරි ටික ඇට හැර අඹරා ගන්න. මෙය මැටි බඳුනකට දමා එයට විනාකිරි කෝප්ප 1/2 ක් වතුර කෝප්ප 1/4 ක්, අඹරාගත් අබ , ඉගුරු , සුදුළුෑණු , ලුණු මිරිස් කුඩු , සීනි දමා තරමක් උකු සෝස් එකක් වන ලෙස උණුකර ගන්න.මෙය ලිපෙන් බාන්න. ඉන්පසු එයට කපාගත් කැරට් , මාළුමිරිස් , අන්නාසි අඹරැල්ල , රටඉඳි එකතු කර ගන්න. මෙහිදි කපාගත් රටඉඳි වෙනුවට වියළි මිදි එකතු කිරීමට පුළුවනි. මෙය හොඳින් මිශ්රකර වසා දිනක් පමණ තිඛෙන්නට හැර කෑමට ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය : කපා ගත් බෝංචි ග්රෑම් 100බටර් මේස හැඳි 2කපා ගත් සුදුළූණු බික් 6-7සෝයා සෝස් මේස හැඳි 2ලුණු හා ගම්මිරිස්...
අවශ්ය ද්රව්ය :කජු ග්රෑම් 300රතු ළුණු ගෙඩි 2 ( සිහින්ව ලියා )අමුමිරිස් කරල් 2 ( සිහින්ව ලියා )සුදු ළුණු ගෙඩි 3...
අවශ්ය ද්රව්ය :තම්බා ගත් බෝංචි ග්රෑම් 100සුදු ළූණු ගෙඩි 1විනාකිරි මේස හැඳි 1මස්ටර්ඩ් ක්රීම් මේස හැඳි 1මී පැණි මේස හැඳි 1ලුණු...