Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

වට්ටක්කා කරිය

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය : වට්ටක්කා ග්‍රෑම් 500 සුදු ළුෑනු බික් ‌ 3 කපාගත් රතු ළුෑනු ගෙඩි 2 කපාගත් අමු මිරිස් ‌ කරල් 2 මිරිස් ‌ කුඩු තේ හැඳි 1/2 තලාගත් එනසාල් කරලක් ‌ සීනි ස්වල්පයක් ‌ කහ කුඩු ස්වල්පයක් ‌ ලූණු ස්වල්පයක් ‌ ගම්මිරිස් ‌ කුඩු තේ හැඳි 1/2 සෝයා තෙල් මේස හැඳි 2 වතුර කෝප්ප 1 (හෝ පොල් වතුර) සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : වට්ටක්කා සෝදා කැබලි කපාගන්න. යන්තම් ලූණු ස්වල්පයක් ‌ ඉස අතගා ගන්න. තෙල් රත්වෙන්නට තබන්න. රතු ළුෑනු දමා බැදෙන්න හරින්න. එයට අමු මිරිස්, රම්පේ, කරපිංචා, සුදු ළුෑනු, එනසාල්, කහ, මිරිස් කුඩු, ගම්මිරිස් ‌ එකතු කර කලවම් කරමින් බැදගන්න. අවසානයේ වට්ටක්කා ද එකතු කරන්න. වට්ටක්කා තැම්ඛෙන තුරු භාජනය වසා මද ගින්නේ තිඛෙන්නට හරින්න. තැම්බුන පසු වතුර හෝ පොල් වතුර කෝප්පය එකතු කර ගින්දර වැඩි කරන්න. උතුරන විට සීනි එකතු කරන්න. වට්ටක්කා පොඩි නොවන ලෙස කලවම් කරගන්න. ලිපෙන් ඉවතට ගෙන නිවෙන්නට හරින්න.

Share This Article