මාළු ඇඹුල් තියල්
අවශ්ය ද්රව්යය :
බල මාළු ග්රෑම් 500 පමණ
ගොරකා කැබලි 12
කරපිංචා, සේර, රම්පෙ, සුදුළුෑණු
මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණ
ගම්මිරිස් කුඩු, කරාබු නැටි, ලූණු, අමු ඉඟ=රු කැබැල්ලක්
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
මාළු කපා සෝදා ගන්න. ගොරකා හොදින් අඹරා ගෙන ඉඟ=රු සහ සුදුළුෑණු හොදින් අඹරා අඹරාගත් ගොරකා සමග මිශ්ර කර ගන්න. දැන් එයට මිරිස් කුඩු, ලූණු, කරාබු නැටි, ගම්මිරිස් කුඩු එකතු කර ගන්න. හොදින් මිශ්ර කර මෙයට මාළු දමන්න. මැටි ඇතිලියක පැයක් පමණ මෙය තබන්න. පසුව කරපිංචා, සේර, රම්පෙ එකතු කොට වතුර දමා ලිප මත තබා මඳ ගින්දරින් උයා ගන්න.