සැමන් කරිය
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පොඩි සැමන් ටින් 1
- උකු පොල්කිරි කෝප්ප 1/4
- කුඩාවට කපාගත් රතු ලූණු හා අමු මිරිස්
- කුඩා තක්කාලි ගෙඩි 01
- තලාගත් සුදු ලූණු බික් 2
- රම්පේ සහ කරපිංචා ස්වල්පයක්
- එනසාල් කරලක්
- කුඩා කුරුදු කැබැල්ලක්
- තුනපහ තේ හැඳි 1/2
- කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1
- මාගරින් හෝ තෙල් ස්වල්පයක්
- ගම්මිරිස් කුඩු
- රස අනුව ලුණු
සාදන ආකාරය :
පළමුවෙන් ඇතිළියක් මද ගින්නේ ලිප තබා තෙල් එකතු කරන්න. එයට මිරිස් කුඩු ටික එක්කර බැදෙන්නට හරින්න. එයට සුදු ලූණු, රම්පේ, කරපිංචා, තක්කාලි, එනසාල්, කුරුදු, තුනපහ, ගම්මිරිස්, කහ ආදිය එක්කර තෙම්පරාදු කරගන්න. අනතුරුව සැමන් ටින් එකේ වතුර ටික එක්කර ගන්න. එය උතුරන විට පොල්කිරි එක්කර සැමන් කැබලිද එක්කර ගන්න. කිරි උතුරා තෙල් පෑදී කරිය උකුවන තුරු පිසගන්න. ලිපෙන් බාගත් පසු අවශ්යනම් දෙහි යුෂ ටිකක් එක්කරන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය : කපා ගත් බෝංචි ග්රෑම් 100බටර් මේස හැඳි 2කපා ගත් සුදුළූණු බික් 6-7සෝයා සෝස් මේස හැඳි 2ලුණු හා ගම්මිරිස්...