ඩ්රයි ෆිෂ් පචාඩි
අවශ්ය ද්රව්ය :
කරවල ග්රෑම් 250
අමූ මිරිස් ග්රෑම් 25
ඉඟුරු කැබැල්ලක් (සිහින් තීරු කැපූ)
කබලේ බැද කුඩූ කරගත් කොත්තමල්ලි මේස හැඳි 2
මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
විනාකිරි බෝතල් 1/4
සීනි තේ හැඳි 2
සූවඳ කුඩූ තේ හැඳි 1
රම්පේ කැබැල්ලක්
සේර කැබැල්ලක්
තෙල් කෝප්ප 1/2
තෙම්පරාදු කිරීමට සූදු ළුෑනූ ග්රෑම් 50
බැදපූ තුනපහ මේස හැඳි 1
තෙල් මේස හැඳි 1
සාදන ක්රමය :
කරවල හොඳින් සෝදා මද රස්නය ඇති අවන් එකක දමා වේලාගන්න. ඉන්පසූ කුඩා හතරැස් කෑලි කපාගන්න. ඉන්පසූ තෙල් ලිප තබා බැදගන්න. බැදගත් කරවල තෙල් බේරෙන්නට තබන්න. එම තෙලෙන් මේස හැඳි 2 ක් වෙනත් භාජනයකට දමා ලිප තබා රත්වූණ පසූ අමූ මිරිස්, රම්ප, සේර, ඉඟුරු බැදගන්න. රන්වන් පාට වූ පසූ මිරිස් කුඩූ කොත්තමල්ලි කුඩූ, සූවඳ කුඩූ, සීනි, විනාකිරි, දමා උතුරුවා ගන්න. කරවලත් එක්කර මිනිත්තු 6 - 7 අතර උයාගන්න. මෙය තෙම්පරාදු කරනවා නම් තෙල් මේස හැඳි 1 ක් ලිප තබා මද ගින්දරෙන් රත් කර එකට අඹරා ගත් සූදුළුෑනූ, සූදුරු කුඩූ දමා උතුරන විට කරවල සමග එක්කර නිවෙන්නට හැර පාවිච්චියට ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය : කඩල ග්රෑම් 250ක්ළපටි බණ්ඩක්කා ග්රෑම් 250ක්තක්කාලි ගෙඩි 4 - 5ක්රම්පේ, කරපිංචා අවශ්ය ප්රමාණයට ගන්නඅමු මිරිස් කරල් 2 - 3ක්රතුලුනූ...