බෝංචි මැල්ලුම

කවදා හරි ඔයාලා බෝංචිමැල්ලුම කාලා තියෙනවාද? ඔව් ඒක බොහෝම රසවත්. මේ ඉන්දියානු ව්යාංජයනය ඔයාලත් රස විදින්න බලන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :
ලූණු ගෙඩි 3
අබ
අමුමිරිස් කරල් 4,5
ලුනු අවශ්ය පදමට
කහ
කරපිංචා ඉත්තක්
රම්පේ
පොල්
පොල් කිරි කෝප්ප 1 ½
ඉස්සල්ලාම බෝංචි කුඩාවට කපාගෙන පැත්තකින් තියන්න.දැන් භාජනයකට පොල් කිරි දමාගෙන එයට අමුමිරිස්, ලුණු, කහ, රම්පෙ, කරපිංචා දමා පිසගන්න. හරියට කිරි හොද්දක් හදනවා වගේමයි. දැන් එය උතුරණ කොට ගා ගත්ත පොල් එක් කර මලවා ගන්න. පදමට මැලවෙන කොට ලිපෙන් භාගෙන තවත්
අවශ්ය ද්රව්ය :සිහින්ව රවුමට කපාගත් බෝංචි ග්රෑම් 100ගාගත් පොල් කෝප්ප 1/2අමු තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2කහකුඩු තේ හැඳි 1/2ලුණුඅබ ස්වල්පයක්කරපිංචාසුදුළූණු බික් 3සාදා...
අවශ්ය ද්රව්ය : කඩල කෝප්ප 02කුඩා තක්කාලි ගෙඩියක්ලියාගත් රතු ලූණු ගෙඩි 5තලාගත් සුදු ලූණු බික් 2අමු මිරිස් කරල් 2ක් ඇලයට කපාගන්නඅමු තුනපහ...
අවශ්ය ද්රව්ය : පොකුරු වදමල් උම්බලකඩ රතුළූණු කරපිංචා මිටිකිරි දෙහියුෂ හා ලුණු අවශ්ය පමණට සාදා ගන්නා ක්රමය : මලේ නැට්ට සහ මනි පත්රිකා ගලවා...
අවශ්ය ද්රව්ය : හුලංකීරිය අල කීපයක්හාල්මැස්සන් ටිකක් සුදුළූණු බික් කීපයක් රතුළූණු ටිකක් තුනපහ, කහ හා ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණට ලුණු රස අනුව කරපිංචා...