ඉස්සන් බැදුමක්

කොච්චර උෂ්ණ වුනත් ඉස්සෝ කියන්නේ කවුරුත් ප්රිය කරන කෑමක්. ලේසියෙන්ම ඉස්සන් බැදුමක් පිළියෙල කරගන්නා ආකාර අද බලන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :
ඉස්සන් ග්රෑම් 200
ලුණු ස්වල්පයක්
කෑලි මිරිස්
කුඩා ලීක්ස් ගහක්
ලොකු ළූණු ගෙඩි කීපයක්
ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
ඔළු හා පොතු ඉවත් කර ඉස්සන් හොදින් සෝදා ලුණු ස්වල්පයක් දමා තම්බා ගන්න. ඉන්පසු ලොකු ළූණු සිහින්ව ලියාගන්න. ලීක්ස් සිහින්ව කපා ගන්න. දැන් භාජනයකට තෙල් දමා ලියාගත් ලීක්ස් ලුණු, ගම්මිරිස් දමා එය බැදෙන විට එයට ඉස්සන්ද කලවම් කරගන්න. ලිපෙන් බා ගැනීමට පෙර කෑලි මිරිස් ද එක් කරන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :රවුමට කපා ගත් දැල්ලො ග්රෑම් 100කපා ගත් බෝංචි ග්රෑම් 100කපා ගත් ළූණු ගෙඩි 1කපා ගත් තක්කාලි ගෙඩි 2තලා ගත්...
අවශ්ය ද්රව්ය : කඩල ග්රෑම් 250ක්ළපටි බණ්ඩක්කා ග්රෑම් 250ක්තක්කාලි ගෙඩි 4 - 5ක්රම්පේ, කරපිංචා අවශ්ය ප්රමාණයට ගන්නඅමු මිරිස් කරල් 2 - 3ක්රතුලුනූ...
අවශ්ය ද්රව්ය :සිහින්ව රවුමට කපාගත් බෝංචි ග්රෑම් 100ගාගත් පොල් කෝප්ප 1/2අමු තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2කහකුඩු තේ හැඳි 1/2ලුණුඅබ ස්වල්පයක්කරපිංචාසුදුළූණු බික් 3සාදා...