අඹ චට්නි
- ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1
- මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4
- අබ අවුන්ස 1/2
- සීනි රාත්තල් 1 1/2
- වියළි මිරිස් අවුන්ස 1
- සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2
- ලූණු තේ හැඳි 1
- විනාකිරි බෝතල් 1/2
තරමක් ඉඳුණු අඹ තෝරා ලෙලි හැර කුඩා පෙති වලට කපා කිරා ගන්න. මුද්දරප්පලම් සෝදා නටු ඉවත් කරන්න. සුදු ළුෑණු, ඉඟ=රු, අබ, මිරිස් විනාකිරි වලින් අඹරා ගන්න. අඹ හා සීනි සාස්පානකට දමන්න. අඹ පොඩි වන තෙක් හැඳි ගාමින් තම්බන්න. අඹරන ලද ද්රව්ය හා ලූණුද එයටම එකතු කරන්න. ඉතිරි විනාකිරිත් එයටම දමා කලවම් කරන්න. චට්නි වලට සුදුසු පාඩම් වන තෙක් ලිප තබා උණු කරන්න. නිවුන පසුව මුද්දරප්පලම් එකතු කරන්න.
අවශ්ය ද්රව්යය :රට ඉඳි ග්රෑම් 500වියලි මිරිස් ග්රෑම් 30අමු ඉගුරු ග්රෑම් 10සීනි ග්රෑම් 150සුදු ළුෑණු බික් 4විනාකිරි බෝතල් 1/2ලූණු ස්වල්පයයිසාදා ගන්නේ...
අවශ්ය ද්රව්ය :තම්බා ගත් බීටි කිලෝග්රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 300කරදමූංගු 2කරාබූනැටි 2වියළි කුරුඳු කොළ 1කැබලි ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1ලුණූ තේ හැඳි 1/2සීනි...
අවශ්ය ද්රව්ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...
අවශ්ය දුව්යඅන්නාසි ගෙඩි 01අමු ඉගුරැ 10gසුදුලුනු 10gඅබ 15gවිනාකිරි 375mlමිරිස්කුඩු 25gදියලුනු 5mlසදන ක්රමයඅන්නාසි ගෙඩිය සුද්ද කර සිහින් කැබලි වලට කපා ගන්න. අබ...
අවශ්ය ද්රව්ය :වියළි හාල්මැස්සන් ග්රෑම්100රතුලූනු ග්රෑම් 100විනාකිරි මිලි ලීටර් 25අබ ඇට තේ හැඳි 2අමුමිරිස් කරල් 10ක් පමණසියඹලා යුෂ මේසහැඳි 2ක්ලුණු රසට...
අවශ්ය ද්රව්ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...