හාල් මැස්සන් අච්චාරු


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • වියළි හාල්මැස්සන් ග්‍රෑම්100
  • රතුලූනු ග්‍රෑම් 100
  • විනාකිරි මිලි ලීටර් 25
  • අබ ඇට තේ හැඳි 2
  • අමුමිරිස් කරල් 10ක් පමණ
  • සියඹලා  යුෂ මේස
  • හැඳි 2ක්
  • ලුණු රසට අනුව
  • සීනි තේ හැඳි 1
  • තෙල් අවශ්‍ය තරමට
  • සුදුලූනු බික් 2ක්
  • කුඩා ඉඟුරු කැබැල්ලක්
  • තක්කාලි ගෙඩියක්

සාදන ආකාරය : 

හාල්මැස්සන් ඔළු කඩා ඉතා හොඳින් පිලී යන ලෙස සෝදා හැකිනම් අව්වේ වියළා ගන්න. දැන් රතුලූනු සුද්ද කර ගෙඩි පිටින්ම හොඳින් දිය බේරා ගන්න. අමු මිරිස් වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගන්න. 

දැන් හාල්මැස්සන්  රත්වූ ගැඹුරු තෙලට දමා රන්වන් පාටට බැද ගන්න. තෙල් බේරෙන්නට තුනී කර තබන්න. රතුලූනු, අමුමිරිස් රත්වූ තෙලට දමා උණු ගස්වා ගන්න. දැන් සුදුලූනු, ඉඟුරු, අබ, විනාකිරි වලින් අඹරා ගන්න. තෙල් ටිකක් මැටි ඇතිලියකට දමා ලිප තබන්න. රත්වන විට අඹරාගත් මිශ්‍රණය දමන්න. ලුණු, සීනි එකතු කරන්න. දැන් බැදගත් හාල්මැස්සන් ලූනු, අමුමිරිස් කලවම් කර කෑමට ගන්න.

Share This Article

මැලේ අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :රතු ළුෑනූ ග්‍රෑම් 500කැරටි ග්‍රෑම් 100මාලු මිරිස් ග්‍රෑම් 100සූල්තානා ග්‍රෑම් 100රට ඉඳි ග්‍රෑම් 100සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1අමූ...

පොළොස් චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :තරමක පොළොස් ගෙඩියක්විනාකිරි අඩුකෝප්ප 1/4කුඩා අමු ඉගුරු කැබැල්ලක්සුදුළූනු බික් 5ක්අබ ටිකක්කරාබු නැටි 2-3ක්කරදමුංගු ඇට 02ක්කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්කෑලි මිරිස් මේස...

බිලිං අච්චාරුව

‍මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් ‍‍වෙද්දිත් රස දැ‍නෙනවා ව‍ගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන.. අවශ්‍ය...

කරවිල අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...

ඌරු මස් මෝජූ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :අලුත් ඌරුමස් ග්‍රෑම් 500 කහ කුඩූ තේ හැඳි 1 ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1 අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්...

රට ඉඳි චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :රට ඉඳි ග්‍රෑම් 500වියලි මිරිස් ග්‍රෑම් 30අමු ඉගුරු ග්‍රෑම් 10සීනි ග්‍රෑම් 150සුදු ළුෑණු බික් 4විනාකිරි බෝතල් 1/2ලූණු ස්වල්පයයිසාදා ගන්නේ...