ජම්බූ මෝජූ
අවශ්ය ද්රව්ය :
- මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය තුනට පලා සෝදා ගන්න. වතුර බේරෙන්නට තබන්න.
- ලොකුළුෑනූ වල පොඩි ගෙඩි තෝරාගන්න.
- මාළු මිරිස් හතරට පලා ගන්න. මාළු මිරිස් එම තරමටම කපා ගන්න.
- ඉඳුණූ අඹ ගෙඩි 2 ක්
- සීනි
- විනාකිරෙන් ඇඹරූ අබ
- ලුණූ
- විනාකිරි
- තෙල්
- අඹවල ලෙලි ඉවත් කර හීනියට කපා සීනි ලුණූ මිරිස්කුඩූ ටිකක් දමා හොඳින් තලපයක් වනතුරු පිසගන්න.
- තෙල් ටිකක් ලිිප තබා ළුෑනූ මාළුමිරිස් සහ ජම්බූ රත්වූ තෙලේ දවටා පිටතට ගන්න.
- වෙනම භාජනයක් ගෙන අබ ලුණූ ගම්මිරිස් කහ සීනි විනාකිරි දමා සෝස් එක සාදා ලුණූ ඇඹූල් බලන්න.
- සාදාගත් සෝස් එකට උයාගත් අඹ දමා ලුණූ ඇඹූල් බලන්න.
තෙලේ උනූන්ගස්සා ගත් ජම්බූ ළුෑනූ සහ මාළු මිරිස් දමා ලුණූ ඇඹූල් බලා බෝතල්වල අසූරන්න. සති එකක් පමණ තබාගත හැකිය. ශීතකරණයේ තබා ගැනීම වඩාත් සූදුසූයි.