ජම්බූ මෝජූ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය තුනට පලා සෝදා ගන්න. වතුර බේරෙන්නට තබන්න.
  • ලොකුළුෑනූ වල පොඩි ගෙඩි තෝරාගන්න.
  • මාළු මිරිස් හතරට පලා ගන්න. මාළු මිරිස් එම තරමටම කපා ගන්න.
  • ඉඳුණූ අඹ ගෙඩි 2 ක්
  • සීනි
  • විනාකිරෙන් ඇඹරූ අබ
  • ලුණූ
  • විනාකිරි
  • තෙල්
සාදා ගන්නා ආකාරය :
  • අඹවල ලෙලි ඉවත් කර හීනියට කපා සීනි ලුණූ මිරිස්කුඩූ ටිකක් දමා හොඳින් තලපයක් වනතුරු පිසගන්න.
  • තෙල් ටිකක් ලිිප තබා ළුෑනූ මාළුමිරිස් සහ ජම්බූ රත්වූ තෙලේ දවටා පිටතට ගන්න.
  • වෙනම භාජනයක් ගෙන අබ ලුණූ ගම්මිරිස් කහ සීනි විනාකිරි දමා සෝස් එක සාදා ලුණූ ඇඹූල් බලන්න.
  • සාදාගත් සෝස් එකට උයාගත් අඹ දමා ලුණූ ඇඹූල් බලන්න.

තෙලේ උනූන්ගස්සා ගත් ජම්බූ ළුෑනූ සහ මාළු මිරිස් දමා ලුණූ ඇඹූල් බලා බෝතල්වල අසූරන්න. සති එකක් පමණ තබාගත හැකිය. ශීතකරණයේ තබා ගැනීම වඩාත් සූදුසූයි.

Share This Article

වම්බටු මෝජු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :වම්බටු ග‍්‍රෑම් 500 ( සිහින්ව කපා ගත් )රතු ළුණු ග‍්‍රෑම් 250 (පිරිසිදු කර ගත් )අමුමිරිස් ග‍්‍රෑම් 100 ( වෙන්...

පොළොස් චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :තරමක පොළොස් ගෙඩියක්විනාකිරි අඩුකෝප්ප 1/4කුඩා අමු ඉගුරු කැබැල්ලක්සුදුළූනු බික් 5ක්අබ ටිකක්කරාබු නැටි 2-3ක්කරදමුංගු ඇට 02ක්කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්කෑලි මිරිස් මේස...

කරවිල අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...

රට ඉඳි චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :රට ඉඳි ග්‍රෑම් 500වියලි මිරිස් ග්‍රෑම් 30අමු ඉගුරු ග්‍රෑම් 10සීනි ග්‍රෑම් 150සුදු ළුෑණු බික් 4විනාකිරි බෝතල් 1/2ලූණු ස්වල්පයයිසාදා ගන්නේ...

අඹ අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4සීනි මේස 1 1/2වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1විනාකිරි මිලි ලීටර් 200ලුණූ තේ 1...

බිලිං අච්චාරුව

‍මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් ‍‍වෙද්දිත් රස දැ‍නෙනවා ව‍ගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන.. අවශ්‍ය...