අඹ අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4
- සීනි මේස 1 1/2
- වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1
- විනාකිරි මිලි ලීටර් 200
- ලුණූ තේ 1 1/2
- සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 2
- තල තෙල් මේස හැඳි 1
සාදන ක්රමය :
තල තෙල් ලිප තබා රත් වන විට මිරිස් කැබලි දමා ගින්දර අඩූ කර ඒවා බැදෙන්න හැර විනාකිරි, සීනි, ලුණූ, අමූ ඉඟුරු, සූදු ළුෑනූ දමන්න. අඹ සුද්ද කර තීරු කපා එයට දමන්න. විනාඩි 2 ක් පමණ මද ගින්දරේ තම්බා බෝතලයක අසූරන්න.