අඹ අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4
- සීනි මේස 1 1/2
- වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1
- විනාකිරි මිලි ලීටර් 200
- ලුණූ තේ 1 1/2
- සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 2
- තල තෙල් මේස හැඳි 1
සාදන ක්රමය :
තල තෙල් ලිප තබා රත් වන විට මිරිස් කැබලි දමා ගින්දර අඩූ කර ඒවා බැදෙන්න හැර විනාකිරි, සීනි, ලුණූ, අමූ ඉඟුරු, සූදු ළුෑනූ දමන්න. අඹ සුද්ද කර තීරු කපා එයට දමන්න. විනාඩි 2 ක් පමණ මද ගින්දරේ තම්බා බෝතලයක අසූරන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :වියළි හාල්මැස්සන් ග්රෑම්100රතුලූනු ග්රෑම් 100විනාකිරි මිලි ලීටර් 25අබ ඇට තේ හැඳි 2අමුමිරිස් කරල් 10ක් පමණසියඹලා යුෂ මේසහැඳි 2ක්ලුණු රසට...
මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් වෙද්දිත් රස දැනෙනවා වගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන.. අවශ්ය...
අවශ්ය ද්රව්ය :වම්බටු ග්රෑම් 500 ( සිහින්ව කපා ගත් )රතු ළුණු ග්රෑම් 250 (පිරිසිදු කර ගත් )අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන්...
අවශ්ය ද්රව්ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...
අවශ්ය ද්රව්ය :තරමක පොළොස් ගෙඩියක්විනාකිරි අඩුකෝප්ප 1/4කුඩා අමු ඉගුරු කැබැල්ලක්සුදුළූනු බික් 5ක්අබ ටිකක්කරාබු නැටි 2-3ක්කරදමුංගු ඇට 02ක්කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්කෑලි මිරිස් මේස...
අවශ්ය ද්රව්ය :තම්බා ගත් බීටි කිලෝග්රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 300කරදමූංගු 2කරාබූනැටි 2වියළි කුරුඳු කොළ 1කැබලි ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1ලුණූ තේ හැඳි 1/2සීනි...