මැලේ අච්චාරු

මැලේ අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • රතු ළුෑනූ ග්‍රෑම් 500
  • කැරටි ග්‍රෑම් 100
  • මාලු මිරිස් ග්‍රෑම් 100
  • සූල්තානා ග්‍රෑම් 100
  • රට ඉඳි ග්‍රෑම් 100
  • සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1
  • අමූ ඉඟුරු (අඹරා) තේ හැදි 1/2
  • විනාකිරෙන් අඹරා ගත් අබ මේස හැඳි 3
  • සීනි මේස හැඳි 1
  • අන්නාසි ග්‍රෑම් 200
  • විනාකිරි මිලිලීටර් 300
  • තක්කාලි සෝස් මිලිලීටර් 300
  • චිලි සෝස් මිලිලීටර් 200
  • ගම්මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
  • ලුණූ තේ හැඳි 3

සාදන ක්‍රමය :

ළුෑනූ සූද්ද කරන්න. කැරටි සූද්ද කර පොඩි නම් 4 ට ද ලොකු නම් 6 ට ද පලා සිහින්ව තුන් හූලස් කැබලි කපන්න. අන්නාසි ද එලෙස ම කපන්න. භාජනයක් ගෙන විනාකිරි දමා (ඇලුමිනියම් භාජන ගන්න එපා) අබ, ගම්මිරිස් ලුණූ එක්කර හොඳින් මිශ්‍ර කර සෝස් වර්ග දමා අනෙකුත් සියල්ල එක්කර කලවම් කර දිනක් තබා කෑමට ගන්න. රට ඉඳි 4 ට පලා ඇට ඉවත් කර දෙකට කපා එකතු කරගන්න.

Share This Article

පොළොස් චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :තරමක පොළොස් ගෙඩියක්විනාකිරි අඩුකෝප්ප 1/4කුඩා අමු ඉගුරු කැබැල්ලක්සුදුළූනු බික් 5ක්අබ ටිකක්කරාබු නැටි 2-3ක්කරදමුංගු ඇට 02ක්කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්කෑලි මිරිස් මේස...

ජම්බූ මෝජූ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...

අන්නාසි අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :අන්නාසි කිලෝ ග්‍රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 200සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 1 බැගින්සීනි මේස හැඳි 2කැබලි මිරිස් මේස...

සිංහල අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :රතු ළුණු ග‍්‍රෑම් 250 ( පිරිසිදු කරගත් )අමුමිරිස් ග‍්‍රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )කැරට් ග‍්‍රෑම්...

බීටිරූටි අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :තම්බා ගත් බීටි කිලෝග්‍රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 300කරදමූංගු 2කරාබූනැටි 2වියළි කුරුඳු කොළ 1කැබලි ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1ලුණූ තේ හැඳි 1/2සීනි...

අඹ චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4අබ අවුන්ස 1/2සීනි රාත්තල් 1 1/2වියළි මිරිස් අවුන්ස 1සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2ලූණු තේ හැඳි...