මැලේ අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- රතු ළුෑනූ ග්රෑම් 500
- කැරටි ග්රෑම් 100
- මාලු මිරිස් ග්රෑම් 100
- සූල්තානා ග්රෑම් 100
- රට ඉඳි ග්රෑම් 100
- සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1
- අමූ ඉඟුරු (අඹරා) තේ හැදි 1/2
- විනාකිරෙන් අඹරා ගත් අබ මේස හැඳි 3
- සීනි මේස හැඳි 1
- අන්නාසි ග්රෑම් 200
- විනාකිරි මිලිලීටර් 300
- තක්කාලි සෝස් මිලිලීටර් 300
- චිලි සෝස් මිලිලීටර් 200
- ගම්මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
- ලුණූ තේ හැඳි 3
සාදන ක්රමය :
ළුෑනූ සූද්ද කරන්න. කැරටි සූද්ද කර පොඩි නම් 4 ට ද ලොකු නම් 6 ට ද පලා සිහින්ව තුන් හූලස් කැබලි කපන්න. අන්නාසි ද එලෙස ම කපන්න. භාජනයක් ගෙන විනාකිරි දමා (ඇලුමිනියම් භාජන ගන්න එපා) අබ, ගම්මිරිස් ලුණූ එක්කර හොඳින් මිශ්ර කර සෝස් වර්ග දමා අනෙකුත් සියල්ල එක්කර කලවම් කර දිනක් තබා කෑමට ගන්න. රට ඉඳි 4 ට පලා ඇට ඉවත් කර දෙකට කපා එකතු කරගන්න.