Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

මැලේ අච්චාරු

මැලේ අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • රතු ළුෑනූ ග්‍රෑම් 500
  • කැරටි ග්‍රෑම් 100
  • මාලු මිරිස් ග්‍රෑම් 100
  • සූල්තානා ග්‍රෑම් 100
  • රට ඉඳි ග්‍රෑම් 100
  • සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1
  • අමූ ඉඟුරු (අඹරා) තේ හැදි 1/2
  • විනාකිරෙන් අඹරා ගත් අබ මේස හැඳි 3
  • සීනි මේස හැඳි 1
  • අන්නාසි ග්‍රෑම් 200
  • විනාකිරි මිලිලීටර් 300
  • තක්කාලි සෝස් මිලිලීටර් 300
  • චිලි සෝස් මිලිලීටර් 200
  • ගම්මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
  • ලුණූ තේ හැඳි 3

සාදන ක්‍රමය :

ළුෑනූ සූද්ද කරන්න. කැරටි සූද්ද කර පොඩි නම් 4 ට ද ලොකු නම් 6 ට ද පලා සිහින්ව තුන් හූලස් කැබලි කපන්න. අන්නාසි ද එලෙස ම කපන්න. භාජනයක් ගෙන විනාකිරි දමා (ඇලුමිනියම් භාජන ගන්න එපා) අබ, ගම්මිරිස් ලුණූ එක්කර හොඳින් මිශ්‍ර කර සෝස් වර්ග දමා අනෙකුත් සියල්ල එක්කර කලවම් කර දිනක් තබා කෑමට ගන්න. රට ඉඳි 4 ට පලා ඇට ඉවත් කර දෙකට කපා එකතු කරගන්න.

Share This Article